Vyrų balsavime didžiausia kova vyko tarp pastaruosius trejus metus šį titulą laimėjusio Aideno Malašinsko ir šiemet su rinktinės marškinėliais spindėjusio M. Dumčiaus.

A. Malašinskas, rungtyniaujantis Zaporožės „Motor“ klube Ukrainoje, susilaukė daugiausiai simpatijų internetiniame balsavime, kuriame M. Dumčius liko antras.

Tuo metu komisija daugiau balų skyrė M. Dumčiui.

Abiems dalyviams surinkus po vienodą bendrų balų skaičių, pirmoji vieta atiteko M. Dumčiui, kuris gavo daugiau balsų iš komisijos.

Geriausias 2019 metų Lietuvos rankininks jau spėjo užkariauti „Elbflorenz“ ekipos sirgalių širdis ir vis taikosi į Vokietijos lygos turo TOP7, o Lietuvos rinktinėje atrodo tiesiog fantastiškai.

„Skaičiuoju dienas iki Lietuvos rinktinės stovyklų“, – taip visai neseniai apie laukiančią pasaulio čempionato atranką kalbėjo M. Dumčius, kuris per 4 rungtynes Lietuvos rinktinėje praėjusiais metais pelnė 22 įvarčius ir du kartus buvo renkamas geriausiu rungtynių žaidėju.

Trečias rinkimuose liko Prancūzijos „Montpellier“ klube rungtyniaujantis Jonas Truchanovičius.

Visi 6 nominantai jau sausio 3 dieną rinksis į Lietuvos rinktinės stovyklą, kurioje ruošis pasaulio čempionato atrankos kovoms.

Moterų balsavime, kaip jau įprasta, būta dar daugiau intrigos, ir čia komisijos bei internete balsavusių gerbėjų nuomonės kardinaliai išsiskyrė.

Nugalėtoja tapusi A. Šponė liko antroje vietoje tiek komisijos, tiek internetiniame balsavime, tačiau toks rezultatas susumavus visus balsus jai leido tapti nugalėtoja.

Dar praėjusiais metais besivaržiusi proveržio kategorijoje, ši jauna ir talentinga žaidėja dabar jau išrinkta geriausia metų šalies rankininke. A. Šponei praėję metai tikrai buvo puikūs – su Vilniaus „Egle“ laimėta LRF taurė, įvyko debiutas moterų rinktinėje bei užimta ketvirtoji vieta Europos čempionato B divizione su savo metų rinktine.

Antroje vietoje liko Daiva Aleksandravičiūtė, kuri laimėjo internetiniame balsavime, tačiau komisija jai skyrė tik penktą vietą.

Trečia vieta atiteko Gretai Kavaliauskaitei, kuri beveik be konkurencijos pralenkė visas savo oponentes komisijos balsavime, tačiau gavo mažiausiai balsų internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją