„Sieksime golfą padaryti prieinamą kuo daugiau žmonių ir toliau laužysime nusistovėjusius stereotipus, kad golfas prieinamas tik pasiturintiems žmonėms. Jį žaisti gali visi. Lietuvoje golfas žaidžiamas dar neseniai, todėl turime lygiuotis į Vakarų Europos šalis ir Skandinaviją, kur golfo laukuose nuolat daug žaidžiančių žmonių - nuo vaikų iki senjorų“, - sako naujas Lietuvos golfo federacijos prezidentas. – Turime keisti ir valdžios požiūrį. Olimpinė sporto šaka golfas yra toks pat sportas, kaip ir kiti, o Lietuvoje golfas vis dar prilygintas azartiniams lošimams. Reikia keisti įstatymus ir skatinti atvykstamąjį turizmą, nes Europoje yra labai daug žaidėjų, kurie važinėja po vis naujus golfo laukus ir Lietuva iš to turėtų daug naudos.“

Kaip vienas geriausių energetikos specialistų Lietuvoje žinomas R. Juozaitis yra Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininkas, tačiau golfas jam – mėgstamiausia sporto šaka ir geriausia laisvalaikio praleidimo forma. 2013 metais Lietuvos golfo čempionate R. Juozaitis pasiekė „National Golf Resort“ lauko rekordą. Iš pirmo smūgio jis pataikė kamuoliuką į duobutę iš 96 metrų atstumo.

„Daug dėmesio skirsim ne tik golfo masiškumui, bet ir talentų paieškai ir jų ugdymui. Turime talentą Gediminą Markevičių, kuris patenka tarp geriausių savo amžiaus golfo žaidėjų pasaulyje. Jeigu jam pavyks demonstruoti gerus rezultatus ir suaugusiųjų varžybose, vaikams bus į ką lygiuotis ir tai dar labiau prisidės prie golfo populiarumo. Ketiname suburti stiprią Lietuvos rinktinę ir tikiu, kad išsipildys mūsų visų svajonė – išvysti Lietuvos golfo žaidėją olimpinėse žaidynėse“, - sako R. Juozaitis.

Lietuvos golfo federacijos generaliniu sekretoriumi išrinktas Mindaugas Markevičius.

Aštuonerius metus šalies golfui vadovavęs Rolandas Dovidaitis iš sporto nesitraukia ir nuo šiol visą dėmesį skirs jo vadovaujamam Lietuvos automobilių klubui, kuris kitais metais švęs 90-ies metų jubiliejų ir organizuos jubiliejinį ralį „Aplink Lietuvą“.

„Per aštuonerius metus pavyko nuveikti tikrai nemažai. Didžiausias iššūkis buvo organizuoti Klaipėdoje vykusį Europos moterų komandų čempionatą. Europos golfo čempionatas pirmą kartą istorijoje vyko Baltijos šalyse, tai rodo, kad mūsų pastangos populiarinti golfą pastebimos ir Europoje. Lietuvoje golfas populiarėja gan sparčiai, turime penkis puikius, europinius standartus atitinkančius golfo aikštynus. Aišku, jų reikėtų daugiau, tada golfas bus prieinamas dar daugiau žmonių ne tik kaip sporto šaka, bet ir kaip puikus laisvalaikis. Tikiu, kad Lietuvos golfas lieka patikimose rankose ir toliau vystysis dar sparčiau“, - teigia R. Dovidaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)