Galutinį teisėjų reitingą sudarė teisėjų rungtynių įvertinimai ir rungtynių inspektorių reitingas arba kitaip tariant jų asmeninė nuomonė.

LRTA geriausiųjų teisėjų dešimtukas:

1-2. Mindaugas Gatelis (IHF,Vilnius) – 31 balas
1-2. Vaidas Mažeika (IHF, Vilnius) – 31 balas
3. Gytis Šniurevičius (IHF, Kaunas) – 28 balai
4. Laurynas Mykolaitis (IHF, Vilnius) – 26 balai
5. Tomas Barysas (EHF, Varėna) – 23 balai
6. Artūras Malašinskas (IHF, Utena) – 22 balai
7. Povilas Petrušis (EHF, Varėna) – 20 balų
8-9. Viktorija Kijauskaitė (EHF, Kaunas) – 17 balų
8-9. Aušra Žalienė (EHF, Kaunas) – 17 balų
10-11. Andrius Grigalionis (EHF, Pasvalys) – 13 balų
10-11. Justas Ivanauskas (RK, Vilnius) – 13 balų

Buvo nutarta skelbti vienuolika geriausiųjų teisėjų, nes du dešimtą ir vienuoliktą vietas užėmę arbitrai surinko vienodą balų skaičių.

Paaiškinimai:

IHF – tarptautinė rankinio teisėjo kategorija;
EHF – Europos rankinio teisėjo kategorija;
RK – respublikinė rankinio teisėjo kategorija.

Sąrašo viršuje vilniečiai Mindaugas Gatelis ir Vaidas Mažeika. Tai - pasaulio elito rankinio arbitrai, tarptautinės kategorijos teisėjai, nuolatos teisėjaujantys pasaulio ir Europos čempionatuose ir kitose svarbiausiose varžybose.

Tarptautinės kategorijos arbitrai Gytis Šniurevičius ir Laurynas Mykolaitis nuolat aptarnauja pasaulio jaunimo ir Europos čempionų lygos ir kitus įvairius Europos taurės turnyrus.

Vienintelė Lietuvos teisėjų moterų pora Aušra Žalienė ir Viktorija Kijauskaitė dažniausiai kviečiamos teisėjauti Europos čempionių lygos ir EHF taurių turnyrams. Praėjusį sezoną joms teko garbė teisėjauti Kontinento iššūkio taurės baigiamoms moterų finalo (finalas žaidžiamas dvejų rungtynių finalas) rungtynėms Prancūzijoje tarp Bordo „Union Mios Biganos-Begles“ ir Lenkijos Ščečino „Pogon Baltica“ komandų, kurias rezultatu 28:24 laimėjo prancūzės.

Varėniškiai Tomas Barysas ir Povilas Petrušis tik prieš metus tapo EHF arbitrais, jau yra kviečiami teisėjauti įvairiems kontinento taurės turnyro rungtynėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)