Juose skirtingai pasirodė Kotryna Teterevkova ir Rūta Meilutytė.

Kotryna savo plaukime buvo ketvirta (31.07 sek.), o bendroje įskaitoje devinta. Jai iki finalinio aštuntuko pritrūko vos 0.02 sek.

Tuo metu įspūdingą greitį pademonstravusi Rūta be didesnės konkurencijos atplaukė pirma (29.44 sek.) ir pagerino Lietuvos rekordą, o nuo pasaulio rekordo atsiliko viso labo tik 0.14 sek.

Antra pusfinalio etape buvo italė Benedetta Pilato (29.85 sek.)

Finalas vyks trečiadienį 19 val. 5 min.


Atrankos varžybų barjerą abi Lietuvos plaukikės įveikė be didelio vargo.

R. Meilutytė kvalifikacijoje nuotolį įveikė per 30.12 sek., trečiame atrankos plaukime buvo greičiausia ir į pusfinalį žengė su 3-iu rezultatu.

Greičiau už Londono olimpinę čempionę plaukė tik pirmenybių šeimininkės italės Arianna Castiglioni (29.91 sek.) ir B. Pilato (29.93 sek.).

K. Teterevkova baseine užtruko 31.04 sek. ir atrankoje su portugale Ana Rodrigues pasidalino 9-10 vietomis.

Lietuvos plaukikai Europos pirmenybėse jau pelnė tris medalius. Andrius Šidlauskas iškovojo bronzą 100 m plaukimo krūtine finale, tos pačios moterų rungties bronzine prizininke tapo R. Meilutytė, bronziniu apdovanojimu pasidabino K. Teterevkova (200 m krūtine).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją