15-metis Lietuvos sportininkas, šaudantis skriemuliniais lankais, Europos žaidynių atrankos varžybose buvo jauniausias tarp visų dalyvių, tačiau, nepaisant to, užėmė aukštą ketvirtąją vietą ir iškovojo teisę dalyvauti šią vasarą Krokuvoje (Lenkija) vyksiančiose Europos žaidynėse.

Europos žaidynių atrankos turnyras Didžiojoje Britanijoje vyko kartu su Europos „Grand Prix“ varžybomis. Čia varžėsi ir lietuvė Inga Timinskienė. Kvalifikacinėse varžybose I. Timinskienė surinko 673 taškus ir užėmė 17-ą vietą tarp 43 „Grand Prix“ varžybų dalyvių. Tuo metu Europos žaidynių atrankoje tai buvo septintas rezultatas tarp 25 lankininkių.

Vyrų kvalifikacijoje J. Grigaravičius su 667 taškais buvo 48-as, o Europos žaidynių atrankoje tai buvo tik 39-as rezultatas tarp 51 sportininko.

Utenos lankininkų klubo atstovas J. Grigaravičius spindėti ėmė atkrintamosiose varžybose. Iš pradžių vyko Europos „Grand Prix“ varžybų atkrintamosios. Pirmajame rate lietuvis po papildomo šūvio į dešimtuką nugalėjo vokietį Leoną Hollą, šešioliktfinalyje 143:142 palaužė kroatą Domagojų Budeną, o aštuntfinalyje 141:146 nusileido kvalifikacijos nugalėtojui ir vėliau sidabro medalį iškovojusiam Izraelio atstovui Shamai Yamronui. J. Grigaravičiui atiteko devinta pozicija.

I. Timinskienė antrajame atkrintamųjų varžybų rate 139:142 nusileido britei Phoebe Paterson ir turėjo tenkintis 17-a vieta.

Europos žaidynių atrankoje sportininkams, norintiems iškovoti kelialapį į Krokuvą, reikėjo prasibrauti į pusfinalį. Puikią formą pademonstravęs J. Grigaravičius pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 146:143 nugalėjo britą Dilloną Crow, o antrajame 146:143 pranoko belgą Reginaldą Koolsą.

146 taškai yra naujas Lietuvos jaunimo rekordas.

Aštuntfinalyje J. Grigaravičius 143:141 nugalėjo norvegą Sanderį Figvedą, o ketvirtfinalyje vyko dramatiška kova dėl kelialapio į Europos žaidynes. J. Grigaravičius kaip ir jo varžovas, antrą vietą kvalifikacijoje užėmęs slovėnas Matija Brenkas Aljazas surinko po 145 taškus. Papildomo šūvio metu abiejų sportininkų strėlės pataikė į dešimtuką, tačiau kiek arčiau centro buvo J. Grigaravičiaus strėlė, todėl Lietuvos lankininkas šventė įspūdingą pergalę.

Pusfinalyje J. Grigaravičius po dar vieno labai įtempto mūšio 145:146 pralaimėjo švedui Jacobui Benschjoldui. Akistatoje dėl trečiosios vietos lietuvis 141:148 nusileido jau minėtam Sh. Yamronui, bet ketvirta vieta ir kelialapis į Europos žaidynes yra išties įspūdingi pasiekimai jauniausiam varžybų dalyviui.

„Emocijos buvo nerealios. Labai džiaugiausi iškovotu kelialapiu į Europos žaidynes. Pati atranka buvo tikrai sunki, nes visi varžovai buvo labai stiprūs. Smagu, kad man pavyko susikaupti ir stabiliai šaudyti. Patekimas į Europos žaidynes reiškia tai, kad reikės dar labiau stengtis ir dar daugiau treniruotis“, – džiaugėsi J. Grigaravičius, treniruojamas savo tėčio Mariaus Grigaravičiaus.

Jonas Grigaravičius (Nuotr. - "World Archery")

Moterų atkrintamosiose varžybose I. Timinskienė antrajame rate 135:140 nusileido ukrainietei Olhai Chomutovskai ir pasitraukė iš tolimesnės kovos.

Europos „Grand Prix“ mišrių porų varžybose J. Grigaravičius ir I. Timinskienė kvalifikacijoje užėmė devintąją vietą, o pirmajame atkrintamųjų varžybų rate 148:151 pralaimėjo čekams Martinai Zikmundovai ir Martinui Vanekui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)