Paskutiniajame grupės susitikime Lietuvos merginų rinktinė 26:37 (12:16) nusileido be pralaimėjimų žygiuojančioms bendraamžėms iš Ispanijos.

Ispanijos rankininkės dar iki šių rungtynių buvo užsitikrinusios ne tik patekimą į pusfinalį, bet ir pirmąją vietą grupėje. Antros liko Šiaurės Makedonijos merginos, kurioms patekimą lėmė pergalė prieš suomes – 21:20.

B grupėje Lenkijos ir Islandijos rinktinės įveikė visas varžoves, o tarpusavio susitikimą baigė lygiosiomis – 23:23. Šios lygiosios buvo parankios lenkėms, kurios dėl geresnio įvarčių balanso liko pirmos, islandės užėmė pirmąją vietą.

Pusfinalyje šeštadienį Lenkija susitiks su Šiaurės Makedonija, o Ispanija kausis prieš Islandijos merginas. Lietuvės šeštadienį, 15 val., kovas dėl 5–8 vietų pradės su Turkijos rinktine.

Rungtynėse su Ispanija Lietuvos rinktinėje rezultatyviausia buvo Vakarė Damulevičiūtė, pelniusi 7 įvarčius, Gerda Kairytė pridėjo 5, Emilija Rusakevičiūtė – 4, Martyna Ustilaitė, Singrida Kulikovaitė ir Agnė Gudlinkytė – po 3, Mireta Rutytė – 1.

Ispanijos komandai Paula Perez ir Carmen Arroyo surinko po 6 įvarčius, Laura Bazco ir Eider Poles pridėjo po 5.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)