Išskirtinė moneta buvo nukalta Kanadoje 2010 metų Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių proga, naudojant aukštos kokybės 925/1000 prabos sidabrą, o jos kaina siekia 299 litų.

Lietuvoje ji bus pardavinėjama specialioje pakuotėje, kurių skaičius - ribotas. Ketvirtadalis sumos, gautos už kiekvieną monetą, bus paskirta Lietuvos čiuožimo federacijai.

"Dailusis čiuožimas mylimas dėl gerų mūsų ledo žvaigždžių pasiekimų bei puikaus reginio, kuris suteikiamas žiūrovams. Ledo renginiai pas mus vyksta retai, bet visada laukiami ir pritraukia pilnas sales. Deja, tikrų ledo žvaigždžių turime nedaug, tad kiekvienas žingsnis, padedantis vystyti dailųjį čiuožimą, yra labai svarbus", - sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Garsi dailiojo čiuožimo trenerė džiaugėsi, kad tokių sidabro monetų pardavimai prisidės prie federacijos, kuri rūpinasi šiuo sportu, parėmimo.

"Turime daug potencialo, tad privalome ugdyti naujas žvaigždes, kurios garsins Lietuvą. Tikiu, kad moneta, skirta pagerbti Povilo ir Margaritos žygius, bus graibstoma ne tik kolekcininkų, bet ir visų, kuriems prie širdies dailusis čiuožimas bei jo ateitis", - įsitikinusi L. Vanagienė.

Monetos reverse blizgiame fone vaizduojama stilizuota šokio judesį atliekančios čiuožėjos figūra, o reverse iškaltas karalienės Elžbietos II atvaizdas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją