Merginos dabar treniruojasi salėje (jų trenerė J. Virbickienė).

Tačiau artėjant paplūdimio tinklinio sezonui Simona ir Urtė vis dažniau lankysis Vilniuje, kur jas treniruos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas ir treneris Tadas Donėla.

M. Vasiliauskas teigė, jog Simona ir Urtė bus ruošiamos atrankai į Europos jaunių U-18 čempionatą, kuris vyks Baltarusijoje. Taip pat šios merginos pretenduos tapti antra Lietuvos pora (po Ievos ir Monikos) Europos jaunimo U-20 čempionate, kuris rugpjūtį vyks Vilniuje. Vasarą taip pat vyks atranka į 2014 metų jaunių olimpiadą, ir S. Vaičiukynaitė ir U. Andriukaitytė kol kas yra realiausios kandidatės atstovauti Lietuvai.

Merginos sako, kad labai laukia paplūdimio tinklinio treniruočių Vilniuje ir yra nusiteikusios karingai. Jos tikisi atstovauti Lietuvai visuose trijuose išvardintuose čempionatuose, o gal net ir parvežti medalį.

Stovykla Lenkijoje

Ne sezono metu Lietuvos ir Lenkijos paplūdimio tinklinio treneriai bendradarbiauja: jaunosios paplūdimio tinklininkės Monika, Ieva, Urtė ir Simona, lydimos trenerių, sausio 31 d. išvyks į stovyklą Lenkijoje, kuri truks savaitę. Planuojamos dvi treniruotės per dieną, merginos treniruosis su vienmetėmis lenkėmis.

Ši stovykla bus itin naudinga, kadangi lietuvės ir lenkės yra vienodai pajėgios: lietuvės M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė 2012 metų pasaulio jaunių paplūdimio tinklinio čempionato finale žaidė būtent prieš lenkes: Karoliną Baran ir Kasią Kosiolek. Vėliau, po kelių savaičių, Lenkijos delegacija galbūt stovyklaus Vilniuje, uždaroje paplūdimio tinklinio arenoje.

Pasiruošimas kurčiųjų olimpiadai

2012 metų vasara buvo sėkminga ir Lietuvos kurčiųjų paplūdimio tinklinio atstovėms. Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė tapo pasaulio kurčiųjų paplūdimio tinklinio vicečempionėmis. 2013 metų liepą jų laukia dar vienas išbandymas: kurčiųjų olimpiada, kuri vyks Bulgarijoje.

Todėl merginos, iki šiol žaidusios salėje, keliasi ant smėlio. Ingrida jau pradėjo treniruotis Vilniuje, o Birutė šiuo metu dar gydosi patirtą čiurnos traumą. Salėje merginas treniruoja Jolita Virbickienė, o paplūdimio tinklinio sezonui ruošia M. Vasiliauskas ir T. Donėla. Birutė Ir Ingrida tikisi ir šią vasarą parvežti į Lietuvą medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)