Prieš penktadienį Kinijos sostinėje startuojančią olimpiadą savo prognozes tradiciškai pateikė statistine duomenų analize užsiimančios agentūros, kurios medalių prognozuoja tiek Latvijai, tiek Estijai.

„Postmedia“ latviams žada tris prizines vietas, o bene ryškiausiai rinktinės žvaigždei Martinui Dukurui – ir olimpinį auksą.

37-erių veteranas laikomas pagrindiniu skeletono varžybų favoritu. Praeityje latvis jau du kartus buvo užkopęs ant nugalėtojų pakylos – tiek 2010 metais Vankuveryje, tiek 2014-aisiais Sočyje tapo vicečempionu.

M. Dukuras per karjerą taip pat yra šešis kartus triumfavęs pasaulio ir net 12 sykių – Europos pirmenybėse. Lyderio pozicijos jis neužleido ir šio sezono pasaulio taurės varžybose, laimėjęs tris iš aštuonių etapų.

Sidabrą „Postmedia“ prognozuoja latvių rogutininkų duetui – broliams Juriui ir Andriui Šicams. Dar vienas bronzos apdovanojimas latviams iš anksto kabinamas rogučių estafečių rungtyje.

Estų kraityje regimi du medaliai, kuriais pasipuošti turėtų 19-metė slidininkė Kelly Sildaru. Žaidynių debiutantei vicečempionės titulai žadami akrobatinio nusileidimo ir pusvamzdžio rungtyse. Pastarąją estė laimėjo 2019-ųjų pasaulio čempionate, iškovodama kol kas didžiausią savo karjeros pergalę.

Kiek kuklesnės Baltijos šalių atžvilgiu yra „Gracenote“ prognozės. Remiantis jomis, latviai turėtų iškovoti du medalius: M. Dukuras – auksą, broliai Šicai – sidabrą. O Estijos olimpinei vilčiai K. Sildaru žadamas vienintelis bronzos apdovanojimas akrobatinio nusileidimo rungtyje.

Abi kompanijos valstybių įskaitoje regi antrą iš eilės Norvegijos triumfą, prie kurio labiausiai turėtų prisidėti biatlono bei slidinėjimo žvaigždynas. Dėl antros vietos „Gracenote“ laukia atkaklios konkurencijos tarp Vokietijos bei Rusijos olimpinio komiteto komandos, dėl ketvirtos – amerikiečių ir kanadiečių lenktynių.

Tuo metu žaidynių šeimininkai kinai net neturėtų patekti į stipriausių dešimtuką.

Primename, kad Lietuva į Pekiną nusiuntė 13 sportininkų, iš kurių palankiausiai vertinamos biatlonininko Vytauto Strolios galimybės sublizgėti.

Latvijos olimpinę rinktinę sudaro 57 sportininkai, įskaitant vyrų ledo ritulio komandą. Estijos delegacijoje – 26 atletai.

Arčiausiai prizininkų pakylos iš Lietuvos žiemos olimpiečių po nepriklausomybės atkūrimo buvo šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, 2002 metais Solt Leik Sityje užėmę penktą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)