Skirtingai nei debiutiniame renginyje 2014 metais, šiemet dalyviams buvo suteikta galimybė save išbandyti dviejose grupėse – vienviečių ir dviviečių baidarių.

Maratone buvo naudojamos organizatorių suteiktos Didžiosios Britanijos kompanijos „Perception“ polietileninės baidarės „Carolina“ ir „Prodigy“. Įprastai tokio masto renginiuose atletai naudoja anglies pluošto laivus, kurie kur kas lengviau skrieja finišo link ir garantuoja gerus rezultatus. Šiuo atveju visi finišo link privalėjo ginti 24 ir 33 kilogramus sveriančias turistines baidares.
Gegužės 1-os dienos vakare individualiai startavo 13, o tandemų – net 15 ekipažų.

Šis, kone visą Jūrą įveikti pareikalaujantis nuotykis ypatingas ir tuo, kad upė transformuojasi nuo 5 metrų pločio vagos iki 279,1 hektarų ploto užimančio Balskų tvenkinio, kuris yra dešimtas pagal dydį Lietuvoje.

Žemiau jo vandens tėkmė vėl „telpa“ į sau būdingus 15-20 metrų, pakrantės nusėtos įspūdingomis atodangomis ir piliakalniais. Upės baseine yra Pagramančio regioninis parkas ir 2 draustiniai (ichtiologinis ir landšaftinis). Deja, šiuo ruožu tenka irtis visiškoje tamsoje, tad ir puikaus kraštovaizdžio grožybių akiai užkabinti nepavyksta.

Tie, kurie nesiekė asmeninių rekordų ir neskubėjo, galėjo stabtelėti ir pasišildyti prie organizatorių nuolat prižiūrimų laužų. Ten pat jų laukė karštas maistas ir arbata.

Vienviečių baidarių grupėje be didesnės konkurencijos čempiono titulą išplėšė ne vieno maratono čempionas ir prizininkas kaunietis Arūnas Dubauskas (16 val. 8 min.). Antrą vietą užėmė Julius Barzdėnas iš Vilniaus (17 val. 27 min.), o bronzos medalis atiteko Vidui Bukauskui iš Vilkyškių (Tauragės r.), kuris trasoje užtruko 20 val. rr 10 min.

Lygių sau dviviečių baidarių grupėje neturėjo tauragiškiai. Pirmą vietą iškovojo Žydrūno Kušeliovo ir Deivio Kočiūno ekipažas (19 val. 7 min.), sidabro medaliais pasipuošė Gediminas Balčiūnas ir Žydrūnas Paulauskas (20 val. 32 min.), o trečia pozicija tenkinosi Andrius Sadauskas ir Algis Čepauskas (22 val. 11 min.).

„Jau kuris laikas norėjau dalyvauti šiame renginyje, kuris tikrai nenuvylė. Upė nenuobodi, nuolat besikeičianti. Paliko įspūdį ir puiki organizacija“, – iškart po finišo sakė A. Dubauskas.

Iš 43 dalyvių šiemet trasos neįveikė net 31. Organizatoriai lauks norinčių mesti sau gyvenimo iššūkį 2016-ais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)