Trenerio Romualdo Montvido auklėtinė pirmoje kovoje šį rytą išmėgino jėgas su turnyro šeimininke Luisa Zacharijeva. Dvidešimtmetė lietuvė užtikrintai laimėjo šią dvikovą – 19:3. Neprireikė netgi viso trečiojo raundo, nes bulgarų prašymu kova buvo nutraukta.

Po trumpo poilsio Klaudija stojo į žūtbūtinę dvikovą su amerikiete Desirae Rolaff. Jauna, bet sparčiai kylanti JAV rinktinės narė anksčiau kovojo 62 ir 67 kg svorio kategorijose, bet numetė svorio ir perėjo į 57 kg svorio kategoriją.

Klampi dvikova klostėsi palankiai aštuoniolikametei amerikietei, bet paskutinę trečiojo raundo akimirką Klaudija tiksliu smūgiu išplėšė lygiąsias ir pratęsimą. Per papildomą laiką Lietuvos rinktinės lyderė nepaliko vilčių – auksinio taško lenktynėse triumfavo 3:0.

Turnyro pusfinalyje Klaudijai teko gerai pažįstama varžovė suomė Suvi Mikkonen, kuri pasauliniame kyorugi reitinge užima 21 vietą, o olimpiniame kyorugi reitinge yra 25. Aukštesnis reitingas suteikė suomei privilegiją nedalyvauti pirmojo rato kovoje.

Trisdešimtmetė Suomijos rinktinės lyderė šį vasarį lietuvei užkirto kelią medalio link per Turkijos prezidento taurės G-2 turnyrą – aštuntfinalio dvikovoje šventė pergalę 15:10.

Pastarąjį kartą Suomijos tekvondo legendą S. Mikkonen lietuvė buvo įveikusi prieš metus tame pačiame „Sofia Open“ turnyre. Tąsyk Klaudija ketvirtfinalyje šventė pergalę 16:12, o turnyre laimėjo bronzos medalį.

Šįsyk suomė pirmajame raunde vėl pabandė išmušti lietuvę iš įprasto ritmo. Žemesnio ūgio S. Mikkonen vengė kovoti atsitraukusi, stengėsi įvelti į artimą dvikovą ir taip varginti dešimtmečiu jaunesnę Klaudiją. Ši taktika pasiteisino: atrodė, kad pirmasis raundas baigsis be taškų, bet paskutinę akimirką suomė apgaulingu smūgiu pelnė 4 taškus.

Šis epizodas buvo lemiamas, nes lietuvei teko keisti taktiką – stengtis pasivyti, rizikuoti. Dešimtmečiu vyresnė varžovė išnaudojo patirtį – sumaniai gynėsi, laukė palankios akimirkos kontratakuoti. Klampi dvikova išsekino viena kova daugiau už Suomijos sportininkę kovojusią Klaudiją – šiaulietei teko pripažinti varžovės pranašumą 7:15.

Nesėkmė pusfinalyje lietuvei neleido pirmą kartą karjeroje išmėginti jėgas su pajėgiausia pasaulio sportininke dukart olimpine čempione brite Jade Jones. Pastaroji pusfinalyje 18:3 nugalėjo meksikietę Pauliną Armeria, o ketvirtfinalyje 18:6 palaužė suomę Helmi Harkonen.

Finale staigmenų nebuvo – Didžiosios Britanijos žvaigždė J. Jones užtikrintai pirmavo ir laimėjo dvikovą dėl aukso 19:6.

Turnyras Bulgarijoje sportininkėms buvo paskutinė repeticija prieš gegužės viduryje Mančesteryje (Didžioji Britanija) vyksiantį pasaulio čempionatą.

„Pergalė Ukrainoje ir bronzos medalis Sofijoje tikrai pakėlė nuotaiką visiems – ir sportininkei, ir federacijai. Džiaugiamės, kad prieš svarbiausias sezono varžybas, pasaulio čempionatą, sportininkei pavyko išvengti traumų. Be abejo, abu pastarieji turnyrai ir rezultatai Klaudijai yra psichologiškai svarbūs. Dabar visi nekantriai lauksime starto Mančesteryje“, – sakė Lietuvos tekvondo federacijos generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas.