„Negalima nieko tvirtinti, kol šiuo klausimu (dėl dopingo vartojimo - DELFI) nebus viskas išsiaiškinta iki pabaigos“, - sakė L. Ilčenko, kuri dalyvavo 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių deglo nešimo estafetėje Volgograde. - Aš pažįstu Juliją, nors su ja nebendrauju ir nedraugauju. Todėl ir negaliu ką nors kalbėti šia tema. Tačiau, kaip jos bendražygė sporte visai nenorėčiau, kad žiniasklaida iš to pustų išankstinį triukšmo burbulą. Nereikia jos (J. Jefimovos - DELFI) juodinti. Pas mus (Rusijoje - DELFI) plaukime krūtine sužibėjo nauja žvaigždė, ir aš iš tikrųjų tikiuosi, kad tai bus klaida ir viskas išaiškės“.

L. Ilčenko nepažįsta ir J. Jefimovos trenerio Davido Salo.

„Tačiau kiek aš girdėjau, tai geros reputacijos treneris. Man liūdna skaityti skambias antraštes tada, kai dar niekas nėra aišku. Tai tiesiog negražu“, - pabrėžė olimpinė čempionė.

Penktadienį (sausio 17 d.) leidinys „Vedomosti“ paskelbė, kad Rusijos 21-erių metų plaukikės dopingo A testas buvo teigiamas. Sportininkės gydytojas Homayunas Gharavis patvirtino, kad J. Jefimovai kilo problemų su dopingo testu. Rusę treniruoja garsus plaukimo specialistas Davidas Salo.

„Mūsų Vladimiras Morozovas periodiškai treniruojasi pas šį (trenerį (D. Salo - DELFI)., tačiau jam kažkodėl tokių problemų nekilo“, - rsport.ru sakė kitas plaukimo olimpinis čempionas Jirijus Sadovyj. - Gal tai susiję su kokia nors individualia farmakologine programa, kuri buvo skirta Julijai. Bet aš neturėjau laiko gerai įsigilinti į šią situaciją“.

J. Sadovskyj pabrėžė, kad nėra girdėjęs, jog D. Salo auklėtiniai būtų įsivėlę į dopingo skandalus, nors pas jį treniruojasi žmonės iš viso pasaulio - ir vengrai, ir rusai ir kiti.

„Keista, tiesa?“, - klausė J. Sadovyj. - Kai vyksta kova dėl pasaulinio plaukimo lyderių vaidmens, vyksta kova dėl olimpinių aukos medalių ir dėl pasaulio rekordų, tokios situacijos nėra retenybė tiek plaukime, tiek kitose sporto šakose“.

„Kitas reikalas, kad kažkas iš tikrųjų tuo užsiima (dopingo vartojimu - DELFI), o kažkas kovoja sąžiningai“, - tęsė J. Sadovyj. Povandenininės srovės vis tiek egzistuoja, o susidariusią padėtį reikia svarstyti Rusijos Plaukimo federacijoje ir padaryti išvadas ateičiai tiems, kurie važiuos treniruotis į užsienį. Precedentas yra sukurtas ir dabar jį reikia tinkamai įvertinti“.

H. Gharavis su J. Jefimova dirba nuo 2009-ų, o 2013-ais plaukimo krūtine žvaigždei atliko ypač daug procedūrų. Jis buvo atsakingas už J. Jefimovos fizinį pasiruošimą.

DELFI primena, kad Rusijos naujienų portalas „Vedomosti“ paskelbė, jog dėl galimo dopingo vartojimo įkliuvo geriausia 2013 metų šalies plaukikė J. Jefimova. Jai gresia dvejų metų diskvalifikacija.

Jei bus patvirtinta, kad jos dopingo testas iš tiesų teigiamas – iš sportininkės turėtų būti atimti ir visi nuo to laiko iškovoti apdovanojimai (pranešama, kad rusė įkliuvo spalio mėnesį ruošdamasi lapkričio ir gruodžio varžyboms).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)