26-erių metų R. Soni yra iškovojusi tris olimpinius aukso medalius, jos kolekcijoje tai pat yra ir trys olimpinės vicečempionės titulai.

Amerikietė yra 2008 Pekino ir 2012 metų Londono žaidynių 200 metrų plaukimo krūtine rungties olimpinė čempionė. Anglijos sostinėje JAV atstovė pagerino ir pasaulio rekordą (2:19.59).

„Aš įgyvendinau savo svajonę ir 200 metrų nuotolį krūtine įveikiau greičiau, negu per 2:20 min. bei taip įrašiau save į plaukimo istoriją. Dabar galiu ramiai baigti savo karjerą“, - sakė R. Soni. - Aš įvykdžiau savo tikslus baseine ir dabar laikas ieškoti kitų iššūkių“.

Po Londono olimpiados R. Soni paskelbė, kad daro metų pertrauką ir bandys įveikti ją kamuojančius nugaros skausmus.

„Plaukimo bendruomenė man tapo šeima, todėl aš stengsiuosi įkvėpti (kovai baseine) naują kartą ir pasidalinsiu su ja savo įgyta patirtimi“, - pabrėžė R. Soni.

R. Soni yra šešiskart JAV studentų (NCAA) plaukimo čempionė, ji vis dar 400 metrų kompleksinio plaukimo estafetės pasaulio rekordininkė ir 25 metrų ilgio, ir olimpiniame baseinuose.

Amerikietė buvo Lietuvos plaukimo žvaigždės, olimpinės ir pasaulio čempionės bei planetos rekordininkės R. Meilutytės konkurentė 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Londono olimpiadoje R. Soni pralaimėjo R. Meilutytei šios rungties finale ir tenkinosi sidabro medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)