Kai kuriems jų tai buvo pirmas debiutas pasaulinio reitingo turnyre ir vertinga patirtis ateities startams. Garbinga kova ir gražiu žaidimu džiuginę, deja, kvalifikacinio barjero neįveikė nei vienas.

Į penktadienį prasidedantį pagrindinį turnyro etapą pateko tik patys pajėgiausi rinktinės nariai Akvilė Stapušaitytė, Gerda Voitechovskaja ir Vytautė Fomkinaitė.

Vyrų vieneto kvalifikacinių varžybų pirmame etape nesėkmę patyrė panevėžietis Linas Supronas, nusileidęs varžovui iš Islandijos Eidurui Isakui Broddasonui rezultatu 10:21, 10:21. Kretingiškis Edgaras Slušnys pralaimėjo Suomijos žaidėjui 19:21, 16:21, o kaunietis Markas Šamesas turėjo pripažinti esto Mikko Jarveoja pranašumą 21:23, 7:21.

Vyrų vienetų kvalifikacinių varžybų antrame etape nesėkmes patyrė ir Kazimieras Dauskurtas, po ilgos ir įtemptos kovos nusileidęs latviui Nikui Podosinovikui rezultatu 23:21, 13:21, 8:21 ir Tomas Vaškevičius, pralaimėjęs Prancūzijos atstovui Antoine'ui Bebinui 12:21, 12:21.

Iš lemiamų kvalifikacinių varžybų etapo pasitraukė ir labiausiai tituluotas kvalifikacijoje turnyrą pradėjęs lietuvis Povilas Bartušis. Puikiai sužaidęs pirmą susitikimo atkarpą prieš itin pajėgų sportininką iš badmintoną dievinančios Malaizijos Misbuną Ramdaną Mohmedą Misbuną, deja, antrame susitikimo sete nesugebėjo išlaikyti reikiamo tempo. Šis susitikimas baigėsi rezultatu 19:21, 6:21.

Moterų vieneto kvalifikacijoje startavo Danielė Švelnytė, Rebeka Aleksevičiūtė, Vaiva Žymantaitė ir Perla Mūrėnaitė, tačiau pergalių joms iškovoti nepavyko.

Ypač džiugino gražus jaunosios P. Mūrėnaitės debiutas pasaulinio reitingo varžybose. Trylikto gimtadienio dar neatšventusi mergina (treneris G. Plavinas) yra jauniausia šio turnyro dalyvė. Nors pergalės pasiekti ir nepavyko, talentinga jaunoji sportininkė pademonstravo, kad netrukus ji demonstruos aukščiausio meistriškumo badmintoną ir, tikėkimės, džiugins puikiomis pergalėmis.

Lemiamuose vyrų dvejetų atrankos turnyro susitikimuose nesėkmes patyrė ir keturi lietuvių duetai L. Supronas ir M. Šamesas, Laurynas Borušas ir Jonas Petkus, K. Dauskurtas ir Ignas Reznikas, o itin atkaklioje ir dramatiškoje kovoje dėl patekimo į pagrindinį turnyrą E. Slušnys ir Karolis Eimutaitis.

Vienintelė lietuvių pora mišrių dvejetų kvalifikacijoje buvo Tomas Dovydaitis su Vaiva Žymantaite, tačiau pagrindinio turnyro jiems pasiekti nepavyko. Lietuviai turėjo pripažinti norvegų pranašumą rezultatu 13:21, 17:21.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją