Po rudenį patirtų pralaimėjimų prieš Ukrainos ir Šveicarijos komandas, lietuviai susikomplikavo savo pozicijas, bet per likusias trejas rungtynes su Nyderlandais, Vokietija ir Lenkija sieks pakovoti dėl išlikimo šiame aukštame lygyje.

Lietuvos rinktinės treneriui iš PAR Ntando Manyoshai šįkart talkins vienas geriausių mūsų šalies regbininkų – Italijoje rungtyniaujantis Mantvydas Tveraga. Jis į Lietuvą atvyko vėlų antradienio vakarą ir galėjo pajusti, kokios procedūros yra taikomos visiems iš Italijos atvykstantiems piliečiams dėl toje šalyje plintančio koronaviruso.

„Buvo keista. Nuvykau į Malpensos oro uostą Italijoje. Jis buvo tuščias. Lėktuve skrido gal 30 žmonių. Nusileidus Kaune, buvo daug patikrinimų ir tai viskas suprantama. Manęs klausinėjo, ką darysiu, kur važiuosiu, kodėl atvažiavau.

Turiu paskambinti tam tikroms institucijoms, kad pasakyčiau, kad išvykstu su rinktine. Visai tai yra protingi dalykai, taip ir reikia daryti, vardan atsargumo. Žinoma, dar visi tikrina, ar neturiu temperatūros, ar nekosėju, bet čia viskas tvarkoje. Pats irgi stengiuosi per daug neiti į viešas vietas, daugiau pabūti viešbutyje. Viską daryti reikia protingai“, – pasakojo M. Tveraga.

Italijoje rungtyniaujantis regbio profesionalas prisipažino, kad pirmosiomis dienomis, kai Italijoje sparčiai išaugo užsikrėtusiųjų skaičius, visoje šalyje buvo jaučiama panika.

„Pačioje protrūkio pradžioje didžiausia problema buvo ne mirtingumas ar kiti ligos pavojai, o tai, kad viskas buvo paralyžiuota. Visas gyvenimas buvo sustabdytas – nebevyko futbolo, regbio rungtynės, ypač Šiaurės Italijoje.

Nebuvo galima eiti į kitą ar kitas žmonių susibūrimo vietas. Panika buvo didelė – žmonės puolė pirkti apsaugines kaukes, maistą. Bet antrą savaitę žmonės jau pradėjo suprasti, kaip reikia elgtis ir viskas aprimo. Kai elgiesi atsargiai, tai nėra jokių problemų“, – mintimis dalinosi M. Tveraga.

Praėjęs visus formalumus, M. Tveraga prisijungė prie Lietuvos rinktinės ir kibo į darbus ruošiantis artėjančioms rungtynėms.

„Visada smagu susitikti su vyrais, padėti treniruotėse, suteikti patarimų. Reikia daug darbo. Norint pasiekti rezultatus, svarbiausias yra darbas. Jis turi būti gerai organizuotas. Tada rezultatai turi po truputį gerėti. Nereikia didelių stebuklų, reikia tiesiog tobulinti įvairias žaidimo situacijas. Jeigu žaidimo lygis nekils, tai žaisti bus labai sunku. Šiuo metu turime daug ką gerinti“, – sakė M. Tveraga.

„Trophy“ divizione Lietuvos rinktinė šiuo metu užima šeštąją vietą, o Nyderlandai yra pirmi. Jie šiame cikle namuose 64:8 sutriuškino Ukrainą, svečiuose 37:7 nepaliko vilčių vokiečiams, o prieš savaitę namuose 7:6 palaužė Lenkijos regbininkus.

„Fiziškai mes esame stiprūs ir nenusileidžiame varžovams. Ko gero esame ir greitesni už juos, tačiau techniškai mums reikia dar daug dirbti. Minėtos rinktinės yra labiau patyrusios. O tai labai pasireiškia standartinėse situacijose – grumtynėse, užribiuose. Būtent regbyje-15 tai ypač svarbu, todėl čia mes turime kur pasistiebti. Jei pagerinsime šiuos dalykus, ramiai galime žaisti tokiame lygyje. Tiesiog reikia organizuoti gerą darbą ir stengtis augti“, – pabrėžė M. Tveraga.

Nyderlandų – Lietuvos rungtynės šeštadienį 16 val. vyks Amsterdamo NRCA regbio stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją