Iškilmių pradžioje nuskambėjo kelios dainos, buvo sugrotas Nyderlandų Karalystės himnas. Ir prasidėjo delegacijų eitynės. Pražygiavę pusę rato futbolo stadiono aikšte, sportininkai susėdo tribūnoje. Aikštėje liko tik vėliavnešiai su vėliavomis. Lietuvos vėliavą atidarymo parade nešė dziudo imtynininkas Rokas Nenartavičius. Mūsiškiai buvo žaliai balti. Iš kitų savo originalia apranga išsiskyrė estai ir suomiai. Koncertinėje programoje pasirodė reperiai, briko šokėjai, didžėjai, grojo studentų orkestras.

Festivalio dalyvius pasveikino organizacinio komiteto pirmininkė Rinda den Besten, TOK prezidentas Jacquesas Rogge'as, EOK prezidentas Patrickas Hickey.

Garbės svečių tribūnoje festivalio atidarymo iškilmes stebėjo ir mūsų sportininkus sveikino LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras.
Rokas Nenartavičius

Tradiciškai kovoti garbingai prisiekė sportininkų, teisėjų ir trenerių atstovai. Buvo pakeltos vėliavos, sugrotas Olimpinis himnas. Uždegta festivalio ugnis. Žaidynių aukurą uždegė Maxas Geesinkas – Olandijos dziudo legendos Antono Geesinko anūkas. Atidarymo iškilmės buvo su visom tradicijom, bet kuklios.

Mūsų dziudo imtynininkui Lorenui Ažukui po parado pasidarė silpna ir teko kreiptis pagalbos į medikus. Laimei, sportininkas greitai atsigavo, viskas baigėsi laimingai. Sportininko savijautai įtakos turėjo tai, kad stovint teko ilgai laukti, kol prasidės paradas, o sekmadienį Utrechte buvo šilta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)