Ketvirtadienį startuosianti Monika Juodeškaitė džiaugiasi, kad nors tarp dviejų svarbių varžybų laiko buvo nedaug, bet pasiruošti tai nekliudė.

„Per laisvas savaites pavyko pasidaryti keletą gerų ir naudingų treniruočių, tad tikiuosi patekti į finalą ir jame pasirodyti kiek tik įmanoma geriau“, - pasakojo sportininkė, tikindama, kad jai yra didžiulė garbė atstovauti Lietuvą tokio aukšto lygio varžybose.

Trečiadienį trasą išbandžiusi ir į pusfinalį pakliuvusi E. Misiūnaitė taip pat neslepia sau aukštai išsikeltų tikslų.

„Tai mano svarbiausias sezono startas. Visgi Universiada - tai mini olimpiada! Tikiuosi pagerinti Lietuvos sezono rezultatą, o dar labiau norėčiau bėgti savo asmeninio rezultato greičiu, o gal net jį pagerinti“, - pasakojo pirmą kartą universiadoje dalyvaujanti sportininkė.

Tik ką po traumos atsigavęs ir į bėgimo trasą sugrįžęs L. Gaudutis tikina, kad dėl praleisto sezono apie aukštas vietas per daug svajoti nedrįsta ir džiaugiasi galimybe sudalyvauti šiame renginyje ir pasisemti patirties.

„Būsiu patenkintas, jei pavyks gerai finišuoti kvalifikaciniuose bėgimuose ir patekti į kitus etapus. Universiadoje dalyvauju pirmą kartą ir man tai pačios svarbiausios varžybose visoje mano karjeroje. Iki šiol teko dalyvauti tik įvairiuose čempionatuose Europoje, tad universiada tapo puikiu paskatinimu siekti dar daugiau ir kovoti dėl savo tikslų“, - pasakojo L. Gaudutis.

Pietų Korėjoje startų laukiantys sportininkai tikina, kad šioje šalyje jiems pirmiausia teko priprasti prie didelės drėgmės, o pakepinus saulei, vis dar jaučiasi tarsi pirtyje. Priprasti prie 6 valandų laiko skirtumo ir pagaliau gerai išsimiegoti lengvaatlečiams reikėjo bent 3 dienų. Nepavyko išvengti ir įvairių linksmų netikėtumų.

„Nesuprantame kodėl, bet mūsų apartamentuose lovos dengtos sintetine patalyne, o čiužiniai aptraukti celofanu. Miegame, kaip fasuotos dešrelės“, – apie miego ypatumus šmaikštavo klubo nariai.

Tiesa, sportininkai nesiskundžia ir tikina, kad juos maloniai nustebino korėjiečių paslaugumas ir darbštumas, kuris leidžia patogiai ruoštis ir susitelkti varžyboms.

„Kartais atrodo, kad kiekvienam sportininkui yra skirti trys savanoriai. Jie visada pasirengę padėti, nuvesti kur reikia. Jų darbštumo dėka viskas klostosi be priekaištų. Gerai nuteikia ir jų dėmesys mieste – kone kiekvienas korėjietis tau mojuoja ir stengiasi pakalbinti“, - pasakojo E. Misiūnaitė, tikinanti, kad deja vietinių anglų kalbos žinių vos pakanka paprastam pokalbiui.

VšĮ „Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis profesionalus, ir mėgėjus sportininkus. Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: įsteigė 1000 eurų prizinį fondą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos rengiamuose varžybose jaunimui, sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį – „Kauno maratonas“. Taip pat spalį Kaune vyksiantį rausvojo kaspino paramos bėgimą „Pink Run su BENU“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją