Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatytas ir visas bėgimo planas.

Rugpjūčio 18 d., 6.00 val. Nidoje prasidėsiantis bėgimas vyks estafetės principu, o A. Ardzijauskas jį vadina generaline repeticija prieš kitais metais planuojamą 2700 km bėgimą iš šiauriausio Europos taško Nordkappo (Norvegija) iki Vilniaus.

„Bėgsime apie 33 valandas. Kol vieni bėgs savo etapą, kiti važiuos automobiliu, kuriame stebėsime sportininkų emocinę būklę. Tai daugiau psichologiniai veiksniai, kaip bėgikai bendraus, ar nesusipyks ir t.t. Šis bėgimas ir bus skirtas tam, kad galėčiau pamatyti psichologinį portretą, kokie žmonės su manimi galėtų bėgti“, – pasakojo ilgų distancijų bėgikas.

Bėgime nuo Nidos iki Vilniaus dalyvaus dvi komandos po 8 žmones, jų gretose bus ir A. Ardzijauskas. Bėgikus lydės 2 hibridiniai automobiliai.

Į pagalbą geležinis žmogus pasitelkė bėgimo entuziastą ir bėgikų bendruomenės „šešios trim“ atstovą Mindaugą Šatkų, kuris teigė, kad net nedvejodamas sutiko dalyvauti šiame bėgime.

„Pats asmeniškai sekiau visą Aido bėgimą iš Dakaro. Kiekvieną rytą, atsikėlęs, prie kavos puodelio žiūrėdavau, kur tuo metu būdavo Aidas, todėl gavęs jo pasiūlymą, tiesiog pasakiau „darom“, – pasakojo bėgikas.

Prie A. Ardzijausko planuojamo bėgimo prisijungs ir vienas stambus rėmėjas – „Toyota“ ir „Lexus“ atstovas Lietuvoje „Autotoja“, kurio pardavimų vadovas Tomas Noreikia džiaugėsi galėdamas prisidėti prie šios iniciatyvos.

„Kai Aidas parbėgo iš Dakaro, o šis miestas ir „Toyota“ yra neatsiejami dalykai, supratome, kad turime prisijungti ir padėti bėgikui siekti tolimesnių jo tikslų“, – teigė automobilais prekiaujančios įmonės atstovas.

Keletoje stotelių bėgikai bandys lenktyniauti ir su hibridiniu „Toyota“ automobiliu, žinoma, neviršijant automobilio variklio apsukų.

Klaipėdoje bėgime dalyvausiančių sportininkų lauks bėgimui atsidavęs aktorius Rolandas Kazlas ir ultra ilgų nuotolių bėgikas bei pasaulio 1000 mylių bėgimo rekordininkas Piotras Silkinas.

„Tai bus puikus motyvacijos užtaisas bėgikams. Rolandas papasakos, kaip jis pradėjo bėgioti, kaip suderina bėgimą ir teatrą, o Piotras pasidalins savo milžiniška bėgimo patirtimi bei papasakos apie pasaulinius rekordus“, – scenarijaus detalių atskleidė A. Ardzijauskas.

Estafetinis bėgimas startuos Nidos kempinge, jo dalyviai keisis kas 10 kilometrų, o paskutinius 10 kilometrų įveiks visi sportininkai.

Numatomo maršruto ilgis – 450 km. Bėgimo finišas planuojamas rugpjūčio 19 d. – 15 val., Vilniaus Rotušės aikštėje.

Bėgimo epizodus ir tiesiogines transliacijas bus galima stebėti DELFI TV eteryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją