„Klubo lėktuvu iš Lenkijos skridome po rungtynių, vėlai naktį. Dėl saugumo lėktuvas nuo Zaporožės buvo nukreiptas į Kijevą. Dabar esame viešbutyje. Kol kas saugūs. Tuoj prasidės klubo susirinkimas, spręsime kaip toliau elgsimės“, – šiandien ryte pasakojo G. Savukynas.

Čempionų lygos turnyras G. Savukyno treniruojamiems „Motor“ rankininkams po žiemos pertraukos atsinaujino vėliau negu kitiems varžovams. Praėjusią savaitę buvo numatytos Ukrainos čempionų rungtynės su „Paris Saint-Germain“ klubu, tačiau dėl Rusijos agresijos, PSG atsisakė vykti į Zaporožę ir rungtynės buvo nukeltos.

Trečiadienį Čempionų lygos B grupėje 6 vietą užimantis „Motor“ pralaimėjo pogrupio lyderiams Kielcų „Vive“ rankininkams rezultatu 27:33. Lietuvos rinktinės lyderis A. Malašinskas pelnė 4 įvarčius ir svečių gretose buvo tarp rezultatyviausių. Jonas Truchanovičius dėl traumos šį sezoną negali padėti „Motor“ komandai ir reabilitaciją atlieka Lietuvoje.

„Aikštėje labai jautėsi, kad neturėjom tokio lygio rungtynių patirties net pustrečio mėnesio. Dėl susiklosčiusios situacijos pas mus atsisakė atvykti ne tik PSG, bet ir SEHA – Pietryčių Europos lygoje rungtyniaujančios komandos iš Serbijos ir Kroatijos.

Ukrainos čempionato rungtynės nėra tokios konkurencingos, kad galėtume tinkamai pasiruošti Čempionų lygai. Todėl rungtynėse su Kielcų ekipa, nuo pat pirmųjų minučių jautėsi tokio aukšto lygio rungtynių praktikos stygius“, – sakė G. Savukynas.

Artimiausios „Motor“ komandos rungtynės Čempionų lygoje buvo numatytos neutralioje aikštėje. Dar savaitės pradžioje buvo paskelbta, kad „Motor“ rankininkų rungtynės su PSG ir „Barcelona“ vyks kovo 1 ir 3 dieną Slovakijos mieste Prešove.

„Savaitės pradžioje „Motor“ klubas sutiko, kad rungtynės būtų žaidžiamos neutralioje aikštėje Slovakijoje ir nebūtų atkeliamos nežinomam laikotarpiui. Bet kasdien keičiantis situacijai, gali keistis ir rungtynių tvarkaraštis“, – teigė G. Savukynas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rusijos agresija labiausiai palietė „Motor“ klubo legionierius. Pasak trenerio iš Lietuvos, iki šiandienos karinių Rusijos veiksmų, kol kas pavykdavo nuraminti rankininkus ir niekas Ukrainos čempionų komandos dar nepaliko.

„Klube situacija tikrai nėra iš lengvųjų. Kasdien kalbamės su visais komandos nariais ir ypač su legionieriais apie susiklosčiusią situaciją. Tikrai nėra lengva įtikinti jautriausiai į karo grėsmę reaguojančius legionierius iš Lietuvos ar Ispanijos.

Jiems kasdien skambina šeimos nariai ir klausinėja kokia čia pas mus situacija. Visi sekam naujienas, visi esam sunerimę ir tai yra suprantama. Kasdien kalbamės su klubo prezidentu. Jis užtikrino, kad bus imtasi visų saugumo priemonių ir sportininkams bei jų šeimoms bus suteiktos visos saugumo garantijos, kiek jas galės užtikrinti klubas“, – sako G. Savukynas.

Lietuvos rinktinės treneriu paskirtas G. Savukynas užtikrina, kad jis grįš treniruoti Lietuvos rinktinės, kuri kovo 16 dieną Alytuje pradės kovą dėl kelialapio į 2023 m. pasaulio čempionatą. Atkrintamosiose varžybose Lietuvos rinktinė susitiks su Izraelio komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją