Dramatiškame finale D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė tik paskutiniuose distancijos metruose vos 0,04 sekundės aplenkė antroje vietoje likusias naujazelandietes Fioną Bourkę ir Zoe Stevenson.

„Likus paskutiniams 250 metrų Naujosios Zelandijos atstovės mus lenkė, tačiau mes vis dar buvome pakankamai arti ir tikėjome, kad galime pakovoti dėl pirmos vietos. Mes taip pat girdėjome triukšmą iš varžovių valties, tad žinojome, jog jos galbūt turi problemų ir ėmėme irkluoti dar stipriau. Mes tikėjome pergale ir labai norėjome iškovoti aukso medalius. Mačiau, jog paskutiniu grybšniu mes jas aplenkėme. Tai mūsų pirmas auksas pasaulio čempionate ir to negalima palyginti su jokia kita pergale“, - po auksinio finišo sakė D. Vištartaitė.

Įspūdingo finalo vaizdo įrašą galite pažiūrėti paspaudę ČIA:

Irkluotojos D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė - pasaulio čempionės!

Bronzos medaliais džiaugėsi baltarusės Jekaterina Karsten ir Julija Bičyk, kurios nuo Lietuvos irkluotojų atsiliko 4,08 sekundės.

Finalo plaukimo rezultatai:

1. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė 6:51,82
2. Fiona Bourka ir Zoe Stevenson (N. Zelandija) 6:51,86
3. Jekaterina Karsten ir Julija Bičyk (Baltarusija) 6:55,90
4. Frances Houghton ir Victoria Meyer-Laker (D. Britanija) 6:58,67
5. Julia Lier ir Mareike Adams (Vokietija) 7:00,66
6. Mette Petersen ir Lisbet Jakobsen (Danija) 7:04,72

D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė laimėjo pasaulio čempionato auksą

Prieš keliolika minučių iki auksinio D. Vištartaitės ir M. Valčiukaitės finišo pasaulio pirmenybių sidabro medalius iškovojo vyrų porine dviviete irklavę Rolandas Maščinskas bei Saulius Ritter.

Paskutinis iš lietuvių finale irklavęs triskart Europos (2009, 2011 ir 2012 metais) bei universiados čempionas vienvietininkas Mindaugas Griškonis liko šeštas.

Finale lietuvis 200 m įveikė per 6 minutes 56,19 sekundės ir nuo bronzą iškovojusio vokiečio Marcelo Hackerio atsiliko 6,8 sekundės. Čempionu tapo čekas Ondrejus Synekas (6:45,24), o antras finišo liniją kirto kubietis Angelas Fournieras Rodriguezas (6:48,91).

Sėkmingai pasaulio pirmenybėse pasirodžiusius irkluotojus pasveikino šalies vadovai.

„Jūsų pergalės įrodo, kad esate vieni stipriausių irkluotojų pasaulyje. Lietuva džiaugiasi ir didžiuojasi, kad garsinate savo šalies vardą, kad esate ryžto, užsispyrimo ir susitelkimo pavyzdys kitiems sportininkams. Tikiu, kad ši pergalė dar labiau sustiprins Jūsų tikėjimą savo jėgomis ir įkvėps būsimiems čempionatams", - sakoma Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas: „Nuoširdžiai sveikinu Jus su puikia pergale moterų porinių dviviečių valčių finale pasaulio irklavimo čempionate Pietų Korėjoje. Atidavėte visas jėgas, tikėjote savimi, kovojote iki pabaigos – ir pelnytai tapote čempionėmis. Šį kvapą gniaužiantį finalą dar ilgai atsiminsite tiek Jūs, tiek ir žiūrovai. Juk būtent dėl tokių momentų milijonai žmonių visame pasaulyje stebi sporto varžybas.

Savo pergale dar kartą įrodėte, kad maža šalis Lietuva turi sportininkų, kurie yra stipresni už visų didžiųjų valstybių atstovus. Ačiū Jums už tai, kad garsinate Lietuvą, ačiū už tai, kad šį sekmadienį visiems Lietuvos žmonėms padovanojote puikią šventę“, - sakoma V. Gedvilo sveikinime.

Premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino Lietuvos irkluotojus, sėkmingai pasirodžiusius planetos irklavimo čempionate Pietų Korėjoje, bei plaukikus, Dubajuje vykusiame pasaulio jaunimo plaukimo čempionate iškovojusius septynis medalius.

„Sveikinu ir džiaugiuosi sėkmingais Lietuvos sportininkų startais, dar kartą įrodančiais jų profesionalumą bei didžiulį ryžtą siekiant pergalės. Tai – laimėtojams būdingas bruožas, kaip ir atkaklumas bei pasiaukojimas siekiant aukščiausių rezultatų. Dėkoju jums už tai, kad garsinate Lietuvos vardą ir linkiu didžiausios sėkmės ateities varžybose“, - sakoma A. Butkevičiaus sveikinime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (581)