24-erių metų M. Valčiukaitė ir 23-ejų metų I. Adomavičiūtė Europos čempionato finale 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 56,54 sek. Net keturios valtys iki paskutinės akimirkos kovojo dėl pirmosios vietos, o po dramatiško finišo Europos čempionėmis tapo prancūzės Helene Lefebvre ir Elodie Ravera-Scaramozzino (6.55,99).

Antrąją vietą užėmė olandės Roos de Jong ir Lisa Scheenaard (6.56,29). Ketvirtoje pozicijoje likusios italės Valentina Iseppi ir Alessandra Montesanuo nuo lietuvių atsiliko vos 0,06 sek.

„Iš dalies tai buvo sėkmės dalykas, nes keturias pirmąsias komandas skyrė pusė sekundės. Likus 200 m iki finišo, dar tikėjomės, kad iškovosime aukso medalius, bet varžovės finiše buvo stipresnės ir greitesnės, – sakė M. Valčiukaitė. – Po finišo jaučiau, kad buvome ne pirmos.

Nežinojome, kelintos finišavome, nes nebuvo jokios švieslentės ir teko klausinėti žmonių kelintą vietą užėmėme. Trečia vieta iš dalies nuvylė, nes tikėjomės būti aukščiau, bet iš kitos pusės - ketvirta vieta buvo labai arti, todėl medalis džiugina“.

Irkluotoja džiaugėsi, kad jai su I. Adomavičiūte pavyksta demonstruoti aukštus rezultatus, kas suteikia motyvacijos ruošiantis naujiems startams.

„Šis rezultatas įkvepia mus tolimesniems startams. Pačios sau įrodėme, kad galime kautis su stipriausiomis įgulomis ir turėsime labai didelę motyvaciją ruoštis pasaulio čempionatui“, – teigė M. Valčiukaitė.

Pasaulio čempionatas rugsėjo 8-16 dienomis vyks Bulgarijoje.

M. Valčiukaitė teigė, kad Europos čempionate ją labiausiai nustebino jaunosios italės V. Iseppi ir A. Montesanuo, kurios dar šiemet varžėsi jaunimo grupėje. Pasaulio pirmenybėse, pasak irkluotojos, dar prisidės pajėgios sportininkės iš Naujosios Zelandijos, Kanados ir JAV.

„Turime tikrai patobulėti per likusį mėnesį, kad kovotume dėl aukščiausių vietų pasaulio čempionate. Startuojame su Ieva kartu jau antrą sezoną, tai nesame visiškai nauja komanda. Iš dalies džiaugiuosi, kad matome klaidas, kurias galime ištaisyti, todėl potencialo dar yra“, – pabrėžė M. Valčiukaitė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją