Iš kiekvieno atrankos plaukimo tiesiai į pusfinalį pateko tik po vieną sportininką. Merginų vienviečių klasių ketvirtajame atrankos plaukime tai pavyko padaryti Sonatai Petrikaitei. Irkluotoja 1000 m distanciją įveikė per 3 min. 48,20 sek. ir užsitikrino vietą pusfinalyje.

Atrankos plaukimuose už lietuvę greitesnė buvo tik pirmojo plaukimo nugalėtoja bulgarė Krystsina Staraselets (3:44.97). Tiesiai į pusfinalį taip pat pateko Paragvajaus irkluotoja Alejandra Alonso ir norvegė Thea Helseth. Pusfinaliai vyks antradienį.

Vaikinų vienviečių klasių antrajame atrankos plaukime Andrius Lapatiukas liko penktas. Lietuvis 1000 m distanciją įveikė per 3 min 39.98 sek. ir nuo nugalėtojo azerbaidžaniečio Boriso Yotovo atsiliko beveik 15 sek. Lietuvis dėl vietos pusfinalyje dar galės pasivaržyti paguodos plaukime pirmadienį.
Tiesiai į pusfinalį taip pat pateko Orlando Sorolongo iš Kubos, kanadietis Danas de Grootas ir Timas Ole Naske iš Vokietijos.

Irkluotojai Nandzinge tikisi žengti prieš ketverius metus jaunimo olimpiadoje Singapūre sužibėjusio Rolando Maščinsko pėdomis, kuris tada pasipuošė aukso medaliu.

Jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse iš viso varžosi 96 irkluotojai iš 48 valstybių, irkluojama 1 km ilgio trasoje, kai suaugusiųjų varžybose yra lenktyniaujama 2 km trasoje. Irklavimo varžybos prasidėjo rugpjūčio 17-ąją, o finaliniai plaukimai vyks rugpjūčio 20 dieną.

Lietuvos paplūdimio tinklininkai startavo Nandzingo jaunimo olimpiadoje

Šeštadienį jaunieji Lietuvos paplūdimio tinklininkai Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis startavo rugpjūčio 16 – 28 dienomis vykstančiose 2014 m. Nandzingo jaunimo olimpinėse žaidynėse Kinijoje. Pirmame grupės mače lietuviai lygioje 30 min. trukusioje kovoje 0:2 (17:21, 18:21) buvo priversti pripažinti pajėgių vokiečių Niklas Rudolf ir Eric Stadie (11 reitingas) pranašumą.

Edvinas Vaškelis ir Matas Navickas (26 reitingas) olimpinėse žaidynėse pateko į B pogrupį, kuriame jiems teks varžytis su Brazilijos, Vokietijos, Jamaikos, Naujosios Zelandijos, Kongo atstovais. Antrąsias rungtynes lietuviai žais pirmadienį su Naujosios Zelandijos pora Nate Moore ir Kahurangi Robinson (2 reitingas).

Edvinas Vaškelis mače su vokiečiais

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas džiaugėsi, kad jaunieji tinklininkai pateko į Nandzingo olimpines žaidynes: „Iš visų žaidybinių sporto šakų Lietuvoje tik krepšininkai ir paplūdimio tinklininkai sugebėjo įveikti atranką, kuri buvo išties nelengva. Merginų Simonos Vaičiukynaitės bei Urtės Andriukaitytės pora taip pat tik per plauką nepateko į olimpiadą, tad mūsų šalies jaunių pasiekimus vertinu teigiamai“.

„Būtų puiku patekti į geriausiųjų aštuntuką“, - prieš skrydį į Nandzingą planais dalinosi E. Vaškelio ir M. Navicko treneris Paulius Matulis. „Vaikinams bus tikrai nelengva, nes be pajėgių Austrijos, Ispanijos, Ukrainos porų, kurioms jie buvo pralaimėję Europos komandų atrankoje, prisijungs dar stipresni brazilai, amerikiečiai. Bet nuskridę mes turėsime pakankamai laiko apsiprasti su aplinka, pasitreniruoti, tad tikimės pasirodyti kuo geriau“.

Į atkrintamąsias varžybas patenka po 4 geriausias kiekvieno iš 6 pogrupių komandas, jose bus žaidžiama vieno minuso sistema.

Dviračių kroso varžybose Ema Manikaitė suklupo ketvirtfinalyje

Vasaros jaunimo olimpinėse žaidynėse Kinijoje pirmoji iš dviratininkių varžybas pradėjo Ema Manikaitė.

Kalnų dviračių kroso atkrintamųjų varžybų atrankoje E.Manikaitė sugaišo 3 minutes 11,760 sekundės ir užėmė tryliktąją vietą tarp 30-ties dalyvių bei pateko į atkrintamąsias varžybas.

Trečiajame aštuntfinalio važiavime lietuvė sugaišo 3 minutes 17,494 sekundės ir, 4,190 sekundės nusileidusi pergalę iškovojusiai serbei Jelenai Eric, užėmė antrąją vietą bei pateko į ketvirtfinalį.

Deja antrajame ketvirtfinalio važiavime E. Manikaitė tarp keturių dalyvių finišavo tik trečia ir baigė pasirodymą varžybose. Lietuvos jaunoji dviratininkė sugaišo 3 minutes 22,825 sekundės ir net 23,771 sekundės atsiliko nuo pirmąją vietą šiame važiavime užėmusios danės Annos Kjaergaard Madsen bei 19,442 sekundės - nuo antroje vietoje likusios jau minėtos serbės J.Eirc.

Toliau kovą pusfinalyje tęsė dvi greičiausios dviratininkės.

Galutinėje įskaitoje E. Maninkaitė užėmė vienuoliktąją vietą ir Lietuvos komandai, kurioje yra ir Ernesta Strainytė, pelnė pirmuosius 8 įskaitinius taškus.

Jaunimo olimpinėse žaidynėse dviratininkai startavo iki šiol niekur neregėtose jungtinėse komandų varžybose, kai nugalėtojas paaiškės po trijų rungčių - kalnų dviračių kroso, lenktynių plente ir mažųjų dviračių kroso (BMX).

Po pirmosios rungties lyderėmis tapo čekės (100 taškų), lenkiančios Danijos (80 tšk.) ir Estijos (65 taškų) atstoves.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)