Moterų vienviečių ketvirtfinalio antrame plaukime Lietuvos atstovė distanciją įveikė per 7 min. 44,29 sek., tvirtai užėmė pirmą vietą ir pateko į pusfinalį. Antrą vietą užėmusią Vokietijos irkluotoją I. Adomavičiūtė aplenkė net 7 sek.

Vyrų vienviečių ketvirtfinalio ketvirtas plaukimas Giedriui Bieliauskui baigėsi labai apmaudžiai. Lietuvis ilgai irklavo trečias (tiek kelialapių į pusfinalį ir buvo skirta kiekviename plaukime), tačiau prieš finišą kliudė irklu du plūdurus, sustojo ir turėjo tenkintis ketvirta pozicija. Lietuvio laikas 7 min. 7 sek., o į trečią vietą pakilusio sportininko iš Slovėnijos 7 min. 6,15 sek.

G. Bieliauskui pasaulio čempionate teks tęsti kovą pusfinalyje dėl vietų C ir D finaluose.

Vyrų lengvojo svorio porinių dviviečių valčių pusfinalio dėl vietų C ir D finaluose antrame plaukime Deividui Kluoniui ir Lukui Dobrovolskiui teko tenkintis ketvirta vieta ir kelialapiu į D finalą. Lietuviai 2 km trasą įveikė per 6 min. 43,47 sek.

Ketvirta Lietuvos įgula porinę dvivietę irkluojantys Andrius ir Vytautas Lapatiukai dar vieno barjero taip pat neįveikė. Savo valčių klasės pusfinalio pirmame plaukime lietuviai distanciją įveikė per 6 min. 41,79 sek. ir liko šešti. Broliai čempionatą baigs startu B finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją