LIF atsakingojo sekretoriaus Sauliaus Ritter komentaras dėl viešumoje pasirodžiusios informacijos apie Uzbekistano rinktinės treniruočių stovyklą Trakuose ir šiai šaliai atstovaujančios Hanna Prakacen situacijos:

„Visų pirma noriu pažymėti, kad visi atvykę Uzbekistano irkluotojai – tarp jų ir Hanna Prakacen ‒ yra šios šalies piliečiai ir atstovauja tik jai. Iš visų atvykusiųjų tik minėta sportininkė anksčiau yra startavusi už Rusijos rinktinę.

Sportininkės sprendimas pakeisti atstovaujamą šalį bei jos pasirašytas ne tik Rusijos, bet ir Baltarusijos politiką smerkiantis dokumentas neleidžia abejoti H. Prakacen pilietine pozicija. Kartu tai užkerta kelią tam, kad jos sportinius pasiekimus bandys panaudoti minėtų šalių režimai. Beje, tokią pačią deklaraciją kaip ir H. Prakacen pasirašė ir kiti svečiai iš Uzbekistano.

Reikia atkreipti dėmesį ir į tai, kad pasaulinė irklavimo federacija „World Rowing“ laikosi labai griežtos pozicijos Rusijos ir Baltarusijos sportininkų atžvilgiu – jiems neleidžiama startuoti net po neutralia vėliava. Tuo pat metu gavome federacijos prezidento patikinimą, kad Uzbekistano atstovei H. Prakacen bus leidžiama startuoti visose tarptautinėse varžybose.

Trakai, Hanna Prakacen

Taip pat noriu griežtai paneigti jokiais įrodymais neparemtus ir, federacijos vertinimu, melagingus teiginius neva sportininkė treniravosi su Rusijos rinktinės apranga. To nebuvo. O jeigu panašus atvejis visgi atsitiktų, galiu užtikrinti, kad Lietuvos irklavimo federacija (LIF) imsis griežtų priemonių.

Norime Trakų olimpinį irklavimo centrą paversti traukos tašku kitų šalių irkluotojams. Todėl kartu su tarptautine irklavimo federacija bendradarbiaujame kuri vykdo „Development“ programą, kurios metu pas mus atvyko Paryžiaus olimpinėms žaidynėms besiruošianti Uzbekistano rinktinė, taip pat laukiame sportininkų iš Kazachstano bei Sakartvelo.

Uzbekistano rinktinė, kaip ir kitų pagal šią programą atvykstančių šalių sportininkai, stovykloje bei varžybose dalyvauja savo sąskaita, t. y. LIF nepatiria jokių išlaidų.

Irkluotojams svarbi ne tik mūsų infrastruktūra, bet ir tos žinios bei patirtis, kurias turi sukaupęs treneris Mykolas Masilionis. Jis dalyvauja pasaulinės irklavimo federacijos besivystančių šalių programoje, o kadangi M. Masilionis kalba angliškai, prancūziškai ir rusiškai, tarptautinė federacija kviečia šį specialistą padėti tobulėti Moldovos, Kazachstano, Sakartvelo, Armėnijos, Uzbekistano sportininkams“, – rašoma S. Ritterio komentare.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)