J. Coatesas kategoriškai tvirtino, kad Tokijo olimpiada prasidės naujai paskirtu laiku.

„Ji įvyks su COVID-19 ar be jos. Žaidynės prasidės kitų metų liepos 23 dieną“, – sakė J. Coatesas, vadovaujantis IOC Tokijo žaidynių koordinavimo komisijai.

Olimpiada turėjo parodyti šalies atsigavimą po katastrofiško žemės drebėjimo ir cunamio Japonijos šiaurės rytuose 2011 metais, bet „dabar jos didele dalimi bus žaidynės, nugalėjusios COVID-19, šviesa tunelio gale“, sakė J. Coatesas.

Istorinis sprendimas atidėti 2020 metų olimpiadą buvo priimtas dėl pasaulį apėmusios pandemijos. Žaidynės dabar turi prasidėti 2021 metų liepos 23-iąją.

Tačiau Japonijos sienos vis dar didele dalimi yra uždarytos lankytojams iš užsienio, o skiepų dar nebus mėnesius ar net ne vienus metus, tad netyla kalbos dėl to, ar išvis įmanoma surengti šią olimpiadą.

Japonų pareigūnai yra aiškiai pasakę, kad antrą kartą žaidynių neatidės.

Kaip parodė neseniai atlikta apklausa, tik ketvirtadalis japonų nori, kad olimpiada įvyktų kitais metais. Dauguma apklaustųjų pritarė dar vienam žaidynių atidėjimui arba jų atšaukimui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)