Tiesa, iš šių trijų sporto šakų į galutinę 2020-ųjų olimpiados programą bus įtraukta tik viena - kuri konkrečiai, paaiškės rugsėjo mėnesį Buenos Airėse, Argentinoje.

Iš pradžių dėl vienintelės laisvos vietos imtynės konkuravo su beisbolu, softbolu, karatė, skvošu, riedučių sportu, sportiniu laipiojimu, jėgos aitvarų sportu ir vušu.

Primename, kad imtynes Londono olimpiadoje sudarė laisvosios imtynės (7 medalių komplektai) ir graikų-romėnų imtynės (11 medalių komplektų).

Lietuvos imtynininkai iš paskutinių dviejų olimpiadų parsivežė du medalius: 2012 metais Londone graikų–romėnų imtynių svorio kategorijoje iki 74 kg bronzą iškovojo Aleksandras Kazakevičius, o 2008 metais Pekine graikų-romėnų svorio kategorijoje iki 120 kg bronzos medaliu pasidabino Mindaugas Mizgaitis.

2016 metais olimpiadą Rio de Žaneire papildys golfas ir regbis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)