Lemiamoje imtyje dėl bronzos lietuvis 4:2 nukovė baltarusį Aliaksandrą Liavončiuką ir nutraukė aštuonerius metus trukusią apdovanojimų sausrą.

Paskutinį kartą medaliai iš Europos čempionato buvo parvežti dar olimpiniais 2012-aisiais.

„Drama – Kristupo bruožas”, – po mažojo finalo trumpą žinutę atsiuntė treneris Mindaugas Ežerskis.

Šįkart Itališkos dramos metu teisėjai keliskart keitė sprendimus, o vaizdo peržiūros truko ilgiau, nei pati kova. Kartu su finaliniu švilpuku pasigirdo pergalingas riaumojimas, kurio spaudimo neatlaikė Kristupo nosis ir ant kilimo plūstelėjo kraujas.

Tai buvo šešta imtynininkų bronza, iškovota po šalies Nepriklausomybės atkūrimo. Iki šiol tokios prabos medalius iškovojo Mindaugas Ežerskis, Laimutis Adomaitis​ (abu 2005), Valdemaras Venckaitis (2007), Mindaugas Mizgaitis (2010) ir Aleksandras Kazakevičius (2012). Dar du Europos sidabrai (2009 ir 20012) nugulė Mindaugo Ežerskio medalių saugykloje.

Čempionato aštuntfinalyje K. Šleiva 3:4 turėjo pripažinti norvego Morteno Thoreseno pranašumą, o paguodos kovoje 10:0 įveikė turką Enesą Basarą.

Šiuo metu K. Šleivą treniruoja M. Ežerskis​ ir Ruslanas Vartanovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)