23-ejų vilkaviškietis pirmoje svorio kategorijos iki 97 kilogramų (13 dalyvių) imtyje įveikė savo komandos draugą Vilių Mikalauską (11:0), o antrame rate taip pat nepaliko vilčių lenkui Mateuszui Nowakui (10:0). Lemiamoje kovoje Klaipėdos universiteto studentas nusileido dukart Europos čempionatų penktos vietos laimėtojui iš Lenkijos Radoslawui Baranui (0:9).

„Finalinė kova susiklostė išties sunkiai. Skirtingai nei lenkai, mes dėl šalyje įvesto karantino nedalyvavome jokiose stovyklose, todėl man tiesiog pritrūko ir įgūdžių, ir patirties. Šiuo aspektu varžovai turėjo pranašumą. Nenuleidžiu rankų, dirbu, nes tikiu, kad sportuojant daug įmanoma nuveikti“, – pasakojo L. Krasauskas.

Vadimas Petrauskas svorio kategorijoje iki 74 kilogramų užėmė septintą vietą tarp 21 dalyvio.

19-metis klaipėdietis nugalėjo lenkus Mikolajų Deją (8:0), Adrianą Beleckį (12:2) ir Arturą Berezovskį (8:3), tačiau nusileido dar vienam lenkui Kamilui Rybiciui (0:7) bei Charliui Afai (2:12) iš Prancūzijos.

Artimiausiu metu laisvųjų imtynių atstovai išvyks į Ukrainą, kur dalyvaus treniruočių stovykloje ir varžysis UWW kategorijos turnyre.

Rinktinės treneris Sergejus Kasimovas tikisi, kad į Ukrainą komanda išvyks pajėgiausios sudėties.

„Šiuo metu Edgaras Voitechovskis gydosi peties traumą, o Andrius Mažeika – nugarą. Tikiuosi, kad jie abu sėkmingai pasveiks iki išvykos į Kijevą, kur vyks prestižinis turnyras, skirtas šios šalies imtynių veteranams ir treneriams, – vylėsi treneris. – Vilius Mikalauskas tokiems iššūkiams dar per jaunas, jam tik aštuoniolika, todėl perspektyvus atletas pasiruošimą sezono startams kol kas tęs Lietuvoje“.

Tarptautiniame turnyre Lenkijoje kovojo 125 imtynininkai iš 12-os valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)