Gegužės pabaigoje jis pradėjo savo bėgimą ir per 70 dienų planavo įveikti 5800 km distanciją. Pro Norvegiją, Suomiją, Rusiją, Ukrainą, Bulgariją, Rumuniją, Šiaurės Makedoniją bėgęs A. Ardzijauskas savo įspūdingą kelionę nutraukė Graikijos viduryje. Iki nustatyto tikslo jam dar trūko apie 300-400 km.

„Šiandien buvo priimtas sunkus sprendimas nutraukti bėgimą ir grįžti į Vilnių. Ačiū visiems prisidėjusiems prie šio nuotykio, palaikusiems, kad bėgimas įvyktų ir vyktų sklandžiai“, – žinutėje socialiniame tinkle rašė A. Ardzijauskas.

Įdomu tai, kad A. Ardzijauskas šįkart bėgo vienas, stumdamas vežimėlį su daiktais. Jis nuolat palaikė ryšį su savo komandos nariais ir reguliariai pranešė apie savo savijautą, kad mitybos specialistė galėtų įvertinti situaciją ir patarti, kaip išlaikyti jėgas ir tinkamai atsistatyti po patiriamų krūvių.

DELFI žiniomis, artėjantį prie finišo lietuvį sustabdė trauma, patirta per avariją kelyje.

Bėgikui leidžiantis nuo kalno dėl nudilusių stabdžių kaladėlių nepavyko sustabdyti vežimėlio. Šis nulėkė į šalikelę, o A. Ardzijauskas krito ir pasitempė kirkšnį.

Praėjusiais metais A. Ardzijauskas Lietuvos šimtmečio proga nubėgo net 8000 km iš Senegalo sostinės Dakaro į Vilnių. Jis yra minėjęs, kad jo didžiausia svajonė – apibėgti visą Žemės rutulį. Pirminis planas yra tai padaryti 2020-2021 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)