Nors „Devils“ dar praėjusį mėnesį palaidojo net teorines viltis patekti į Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) atkrintamas varžybas, Dainius Zubrus nespės laiku grįžti į Europą.

NHL reguliarus sezonas finišuoja šeštadienį, o varžybos Eindhovene prasideda dviem dienomis vėliau. Bet „Devils“ puolėjas iš Lietuvos dar turės dalyvauti bendroje klubo fotosesijoje, todėl į Olandiją galėtų atvykti nebent turnyrui jau įpusėjus.

„Iškart po sezono pabaigos mes kelias dienas dalyvausim klubo renginiuose, fotosesijose su rėmėjais ir aistruoliais. Tad man nepavyks laiku prisijungti prie rinktinės ir padėti jai pasaulio čempionate. Tačiau tai nereiškia, jog aš ateityje nebepadėsiu Lietuvos rinktinei. Tiesiog šiemet situacija kitokia, nei pernai, kuomet čempionatas vyko savaite vėliau ir spėjau grįžti į Lietuvą dar prieš čempionato pradžią“, – portalui hockey.lt telefonu kalbėjo D. Zubrus.

Primename, kad praėjusiais metais pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyro startas buvo pavėlintas dėl Sočio olimpinių žaidynių.

D. Zubrus per savo karjerą du kartus padėjo Lietuvos rinktinei planetos pirmenybėse. 2005-ais debiutavęs komandoje jis pasižymėjo 3 įvarčiais ir 1 rezultatyviu perdavimu, o lietuviai šešių ekipų turnyre liko penkti.

Daugiausiai mačų NHL sužaidęs lietuvis pernai po devynerių metų pertraukos sugrįžo į rinktinę ir talkino jai Vilniuje vykusiose varžybose. „Siemens arenoje“ D. Zubrus pelnė 2 įvarčius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir buvo pripažintas geriausiu turnyro puolėju, o šeimininkai užėmė trečią vietą.

Šiame NHL sezone 36-erių elektrėniškio sąskaitoje yra 4 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai.

Rengtis kelionei į Eindhoveną Lietuvos rinktinė kovo pabaigoje Elektrėnuose pradėjo nelaukdama, kol paaiškės komandos kapitono situacija. Tiesa, lietuvius treniruojantis vokietis Berndas Haake pasiruošimo metu taip pat buvo priverstas verstis be puolėjų Donato Kumeliausko, Dariaus Pliskausko ir Pijaus Rulevičiaus, kadangi šiems žaidėjams sezonas klubuose taip pat užsitęsė.

Jau aišku, kad čempionatą dėl traumos praleis Tadas Kumeliauskas, užtat po ilgesnės pertraukos į rikiuotę grįžo Povilas Verenis ir Egidijus Bauba.

Balandžio 13-19 dienomis B. Haake auklėtiniai dėl vienintelio bilieto į I diviziono A grupę kausis su Olandijos, Didžiosios Britanijos, Kroatijos, Estijos ir Pietų Korėjos atstovais.

Generalinė repeticija prieš pirmenybes lietuvių laukia trečiadienį ir ketvirtadienį: Elektrėnuose jie bandys jėgas su Gardino „Neman“ (Baltarusija) klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)