Pagal susiklosčiusią tradiciją nuo 1998 metų kiekvieną paskutinįjį gegužės savaitgalį Palanga sutinka mėgėjiško, sveikatą stiprinančio sporto entuziastus bei sveikos gyvensenos propaguotojus. Pagrindinė festivalio idėja - didinti žmonių fizinį aktyvumą, todėl organizatoriai iškėlė sau uždavinį organizuoti renginius ne tik savo organizacijų nariams, bet ir visiems, atvykusiems į pajūrį.

Festivalio informacinis centras įsikurs miesto stadione, o užsiregistruoti parungtyniauti bus galima beveik visų varžybų vietose likus valandai iki starto.

Festivalį organizuoja beveik dvi dešimtis šalies visuomeninių kūno kultūros ir sporto organizacijų vienijanti Lietuvos asociacija "Sportas visiems" ir Palangos miesto savivaldybė.

"Dalyvių susirenka kasmet vis daugiau, nes mūsų asociacijos narės pačios rūpinasi varžybų programa ir jų dalyviais, - sakė Eltai asociacijos generalinis sekretorius Algimantas Jucevičius. - Dėl to kai kurie renginiai bus jau tarptautiniai, dalyvaujant svečiams iš užsienio".

"Palanga gegužės mėnesį yra ideali vieta tokiam renginiui. Čia nėra nei apgyvendinimo, nei maitinimo problemų, o oras sportuoti yra pats palankiausias Lietuvoje", - įsitikinęs asociacijos prezidentas Algis Vasiliauskas.

Beje, Palangoje vyko pirmieji renginiai 1994 ir 1995 metais, tuomet dar vadinti žaidynėmis, paskui jos dar buvo surengtos Rumšiškėse ir Vilniuje, kol visam laikui pasirinkta Lietuvos vasaros sostinė.

Šių metų festivalio programoje - ne tik daugiau nei 30 įvairių varžybų ir rungčių, bet ir konferencija "Sporto visiems plėtra Lietuvos kaime", seminaras studentų sporto klausimais.

Penktadienį 19 val. visi dalyviai bus pakviesti į gegužinę miesto stadione, o šeštadienį čia visą dieną vyks smiginio, šeimų estafečių, šaudymo oriniu šautuvu, pasagos metimo ir panašios varžybos, bus teikiamos konsultacijos sveikatos ugdymo klausimais.

Miesto centre rungtyniaus krepšininkai, riedutininkai, mažojo golfo, stalo teniso ir teniso mėgėjai, o vakare vyks festivalio dalyvių eitynės miesto gatvėmis į centrinį stadioną.

Prie jūros tilto bus žaidžiamas paplūdimio rankinis, lėkščiasvydis, kvadratas, vyks mėgimai pajūriu, virvės traukimo ir svarsčio metimo varžybos.

Festivalį vainikuos baigiamasis renginys "Iki pasimatymo!" sekmadienį 15 val. miesto stadione. Jame pasirodys ir kartu šoks daugiau nei tūkstantis aerobikos šokėjų.

Visa žaidynių programa skelbiama asociacijos "Sportas visiems" interneto svetainėje (www.sportasvisiems.lt).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją