I. Tobias per priesaikos ceremoniją, per susitikimą su šalies vadove Dalia Grybauskaite Prezidentūroje, pildant dokumentus Migracijos departamente ir įteikiant pasą lydėjo ne tik jos partneris Deividas Stagniūnas, bet ir į Lietuvą kartu su čiuožėjų pora atskridę I. Tobias tėvai Madalyn bei Stephenas.

Gavusi lietuvišką pasą jautrioji I. Tobias vėl negalėjo sulaikyti ašarų.

Penktadienį I. Tobias ir D. Stagniūnas dar lankysis Kauno ledo arenoje ir bendraus su Lietuvos čiuožimo federacijos prezidente Lilija Vanagiene, Kauno vicemeru Stanislovu Buškevičiumi, ves užsiėmimus jauniesiems čiuožėjams. Į JAV čiuožėjai grįš šeštadienį, o artimiausias jėgų išbandymas jų laukia kitą mėnesį Vengrijoje vyksiančiame Europos čempionate.

Primename, kad Lietuvos pilietybę I. Tobias įgijo antru bandymu. Lietuvai atstovaujanti pora kitą vasarį startuos Sočio olimpinėse žaidynėse, kur jai keliamas uždavinys užimti 10-15 vietas.

2009 metais ankstesnei D. Stagniūno partnerei iš JAV Katherine'ai Copely Lietuvos pilietybė nebuvo suteikta, prieš metus atmestas ir pirmas I. Tobias prašymas.

Šiuo metu pilietybė išimties tvarka gali būti suteikta asmenims, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę ir turi ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (472)