Skelbiama, kad prieš olimpines žaidynes Sočyje Lietuvos pilietybę išimties tvarka gavusi amerikietė žvalgosi į naują partnerį – tris kartus Rusijos pirmenybių prizininką Ilją Tkačenką, kurio aukščiausias pasiekimas yra ketvirtoji vieta 2013-ųjų Europos čempionate Kroatijoje.

I. Tkačenkos ir Jekaterinos Riazanovos šokių pora iširo. Tai pareiškė pastaroji, patikinusi rusų žurnalistus, kad keis savo partnerį. I. Tkačenka ir J. Riazanova nedalyvavo šių metų olimpinėse žaidynėse, kadangi nesugebėjo patekti į stiprią Rusijos rinktinę.

Rusijos žiniasklaida teigia, kad I. Tkačenko jau bandė čiuožti su I. Tobias. Spėjama, jog jeigu duetas susiderins, jis treniruosis JAV pas dailiojo čiuožimo trenerį Igorį Špilbandą ir porai beliks tik susirasti šalį, kuriai galėtų atstovauti.

I. Špilbandas yra I. Tobias ir D. Stagniūno treneris.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė nenorėjo komentuoti Rusijos žiniasklaidos pranešimo.

„Kai kas nors įvyks iš tikrųjų, tada aš ir komentuosiu. Visokių stebuklų būna, kai baigiasi olimpinės žaidynės. Poros pradeda kažką žiūrėti, kažką daryti. Matyt, iš to tokios žinios ir kilo“, - kalbėjo L. Vanagienė.

Primename, kad prieš tapdama D. Stagniūno partnere, I. Tobias, kuriai prieš Sočio žiemos olimpines žaidynes išimties tvarka buvo suteikta Lietuvos pilietybė, yra atstovavusi Gruzijai.
Ilja Tkačenka