Sėkmės jauniesiems sportininkams ir jų treneriams linkėjo, Prezidentas Valdas Adamkus, LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė ir Vilniaus oro uosto direktorius Artūras Stankevičius.

„Sveikinu, džiaugiuosi ir didžiuojuosi jumis. Vien tai, kad esate rinktinėje, įrodo, kad esate geriausi ir tas jausmas lydės jus visą gyvenimą. Su dideliu malonumu perduosiu vėliavą komandos kapitonei ir norėčiau, kad jos vedama mūsų komanda keltų pasididžiavimą ne tik mums, bet ir visiems dalyvaujantiems festivalyje“, – sakė prezidentas V.Adamkus

LTOK prezidentė jauniesiems sportininkams linkėjo nepamiršti pagrindinio olimpinio principo.

„Linkiu jums padaryti tai, kam ilgai ruošiatės, kad pasiektumėte geriausių asmeninių rezultatų. Labai linkiu kad jums sektųsi ir nepamirškite pagrindinio olimpinio principo – svarbu ne nugalėti, o dalyvauti. Svarbiausia – nugalėti save.“

Vilniaus oro uosto direktorius A.Stankevičius rinktinei palinkėjo sėkmingo skrydžio ir link 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių.

Po trumpos ceremonijos rinktinės nariai entuziastingai rikiavosi bendrai nuotraukai su Prezidentu.

Sportininkams festivalyje talkins 16 trenerių, 6 medikai ir 3 misijos nariai. Kartu su delegacija į Tbilisį teisėjauti gimnastams išvyko ir du teisėjai iš Lietuvos – Jevgenijus Izmodenovas ir Diana Bludova.

Tryliktame Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje rungtyniaus apie 3,5 tūkst. 14-18 m. sportininkų iš 50-ies valstybių. Lietuvai atstovaus 45 sportininkai, rinktinės kapitonė – lengvaatletė Agnė Jonkutė. EJOF organizuoja Europos olimpiniai komitetai (EOC). LTOK sportininkų pasirengimui ir dalyvavimui festivalyje skyrė 170 tūkst. eurų.