„KOK World GP 2016“ bušido turnyro finalinėje kovoje dėl titulo J. Mocka vėl susirėmė su Vokietijos atstovu Vladimiru Toku, kurį buvo įveikęs kovo mėnesį. Kaip ir tąkart, taip ir šeštadienio vakarą teisėjų nuomonės, skelbiant nugalėtoją, išsiskyrė. Tiesa, dabar neprireikė papildomų kovos minučių.

„Tikėjausi ilgos ir sunkios kovos, bet maniau, kad ji bus šiek tiek aršesnė, – po penkių raundų kovos, kurią laimėjo rezultatu 2:1, įspūdžiais dalijosi lietuvis. – Bet šį kartą aš labiau dominavau: aš jį spaudžiau, o ne jis mane. Buvau pasiruošęs vėl dirbti antru numeriu, bet susiklostė taip, kad teko pačiam atakuoti.“

Visgi apsijuosęs čempiono diržą J. Mocka prisipažino, kad nebuvo visiškai patenkintas savo pasirodymu.

„Galėjau nesivelti į artimą kovą, nes ne visada pavykdavo, kai kur pritrūko užbaigimo. Galėjau pasirodyti geriau, bet bendrai pažiūrėjus viskas pavyko neblogai. Pergalė yra pergalė. Aišku, visada norisi ją iškovoti greičiau, bet tikiuosi, kad tie 5 raundai buvo įtempti ir įdomūs“, – vylėsi kovotojas.

Nors lietuvio ir vokiečio kaktomuša buvo gana įnirtinga, tačiau nepriminė kovo mėnesį matytos dramos, kuomet varžovams santykius aiškintis teko net dviejuose papildomuose raunduose. Tuomet net porą kartą ant žemės susmukęs V. Tokas į Vilnių atvyko lydimas vieno tikslo – revanšo.

Savo pyktį jis reiškė tiek socialiniuose tinkluose, tiek svėrimų procedūros metu, be to, ne kartą gąsdino, kad lietuvį nokautuos dar pirmame raunde. Visgi vokiečio pažadų „Siemens“ arenoje susirinkusi publika neišvydo.

„Kas daug maivosi – mažai daro. Reikia viską įrodyti darbais, o ne maivytis ar vaidinti piktą. Čia gi sportas – turi būti gražu, turi būti įdomu, turi būti taktika. Turi būti gražus reginys, o ne kažkokie asmeniškumai. Čia gi ne snukių daužymas, o sportas“, – pareiškė J. Mocka, kurį varžovas po kovos vis dėlto pasveikino.

Titulą apgynęs lietuvis sustoti neketina ir žada toliau lieti prakaitą treniruotėse – nori „augti tiek vidumi, tiek fizine forma“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)