Apie tai pirmadienį Tokijuje F. Mayweatheris ir 20-metis T. Nasukawa paskelbė specialioje spaudos konferencijoje kartu su „Rizin Fighting“ federacijos atstovais. Pastaroji organizacija, japonų įkurta 2015 metais, rengia MMA ir kikbokso kovas.

Būsimoji kova paskelbta, tačiau tam tikros detalės vis dar nesuderintos. Pavyzdžiui, dvikovos taisyklės raundų skaičius, svorio riba, transliacijų teisės, pirštinių dydis. F. Mayweatheris, turintis pravardę „Pinigai“, socialinėje erdvėje išplatino nuotrauką, kurioje jis mūvi „Rizin MMA“ pirštines.

December 31st 2018 #Tokyo

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on Nov 4, 2018 at 6:26pm PST

Paprastai dvikovos honoraru mėgstantis pasigirti milijonierius amerikietis šįkart užmokesčio dydžio nebuvo linkęs sureikšminti.

„Nėra prasmės apie tai kalbėti, kol neaiškūs svorio apribojimai ir taisyklės. Situacija turėtų paaiškėti per artimiausias dvi savaites, – kalbėjo jis. – tai bus ypatinga dvikova, nes žiūrovai pamatys tai, ko anksčiau nematė.

Pasaulis anksčiau niekuomet nematė Mayweatherio, kovojančio Tokijuje. Per daugybę metų mačiau fanus iš Japonijos, atvykstančius į Las Vegasą, Ameriką, šįkart su komanda nusprendėme padaryti kažką kitaip. Žmonės pamatys du talentingus kovotojus, noriu suteikti jiems pramogą“.

Iš „pensijos“ F. Mayweatheris į ringą buvo grįžęs 2017 metų rugpjūtį, kai surėmė pirštines pagal bokso taisykles su UFC žvaigžde Conoru McGregoru. Tuomet amerikietis laimėjo 10-ame raunde. Tai buvo antras pagal populiarumą dvikovinio sporto renginys po F. Mayweatherio ir Manny Pacquiao dvikovos 2015 metais.

Rugsėjį F. Mayweatheris planavo sugrįžti į ringą ir dar kartą suremti pirštines su M. Pacquiao, tačiau anksčiau nei pavasarį šios dvikovos bokso gerbėjai nešvys, nes pastarasis ketina ginti savo titulą dvikovoje su Adienu Broneu ateinančių metų sausį.

Tad bokso veteranas nusprendė stoti į dvikovą su T. Nasukawa. Japonas kikbokso dvikovose iškovojo visas 27 pergales, iš jų 21 – nokautu. MMA ringe T. Nasukawa laimėjo visas keturias kovas.

„Kai man pasiūlė kovoti su F. Mayweatheriu, net nesvarstydamas sutikau. Tai didžiausias įvykis mano gyvenime ir džiaugiuosi, kad jis taps realybe. Esu net truputį nustebęs.

Niekas mano būsimo varžovo nebuvo iki šiol įveikęs, galiu tapti pirmuoju tai padariusiu žmogumi. Parodysiu, kad mano smūgis gali palikti įrašą istorijoje“, – teigė japonas. Anot kovotojo, jam priimtinos bet kokios taisyklės – su ar be kojų smūgių.

37 tūkst. vietų Saitamos arenoje vyksianti dvikova F. Mayweatheriui bus pirmoji už Las Vegaso ribų nuo 2005 metų lapkričio, kai jis šeštame raunde Portlando „Rose Garden“ arenoje nokautavo Sharmbą Mitchellą.

Pagal „Forbes“, per milijardą JAV dolerių iš savo kovų uždirbęs F. Mayweateris yra laikomas vienu turtingiausių visų laikų sportininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)