Išsiųsti tokią gausią rinktinę LTKA leidžia ne tik kaip reta patogi pasaulio pirmenybių geografinė padėtis, lemianti mažesnius kelionės finansinius kaštus.

Šį savaitgalį vyksiančiame čempionate pirmą kartą varžysis ne tik suaugę, bet ir dar trijų amžiaus grupių sportininkai: jaunimo (18-20 metų), jaunių (16-17 metų) ir jaunučių (14-15 metų).

Suaugusių pirmenybėse startuos penki lietuviai: Norbertas Motiejūnas, Vadimas Akimovas, Arnoldas Šarkis, Dominykas Žibutis ir Kristijonas Žibutis. Su savo bendraamžiais grumsis dar dvidešimt jaunųjų Lietuvos karatė kovotojų, tarp kurių didžiausios viltys siejamos su Europos jaunimo čempionato bronzine prizininke Dovile Aladaityte, Pauliumi Mackoniu ir Pauliumi Čereška (visi – 18-20 metų amžiaus grupė).

Maža to, 12 tūkst. žiūrovų talpinančioje Lodzės „Atlas“ arenoje kartu su planetos pirmenybėmis vyks ir vaikų (iki 14 metų) tradicinės karatė Europos taurės varžybos, kuriose taip pat dalyvaus gausus Lietuvos atstovų būrys.

„Konkurencija pasaulio čempionate bus tikrai didelė, ypatingai stipriai pasiruošė Lenkijos rinktinė. Mūsų jaunimas irgi neprastai pasiruošęs, pusę metų kryptingai dirbome. Tikiuosi gerų startų ir prizinių vietų iš D. Aladaitytės, brolių Žibučių.

Mūsų komanda – jauna, entuziazmo – daug. Manau, kad pakovoti gali visi. Bent jau visi turėtų surinkti daug vertingos patirties. Tegu ji būtų ir skaudi, bet tikimės, kad ateityje jis duos teigiamą atoveiksmį“, – DELFI sakė G. Dranevičius.

Primename, kad į Brazilijoje surengtas 2010 metų pasaulio pirmenybes vyko tik N. Motiejūnas ir V. Akimovas, kuriems priartėti prie apdovanojimų pakylos nepavyko.

Praėjusiame dešimtmetyje lietuviai dusyk pasipuošė sidabriniais planetos čempionatų medaliais. 2004-ais tai padarė Rytis Bublevičius, o po ketverių metų Vilniuje vykusiame čempionate jo rezultatą pakartojo Kristina Kacevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)