Penktadienį vyksiančiuose finaluose varžysis po devynis pretendentus į olimpinius kelialapius. Vietas olimpinėse žaidynėse iškovos tik nugalėtojai.

Vienviečių baidarių 200 m distancijoje atrankos plaukimo nugalėtoju tapo Mindaugas Maldonis. Nuotolį lietuvis įveikė per 36,978 sek. ir artimiausią persekiotoją aplenkė 0,75 sek. Tiesiogiai į finalą pateko ir pusfinalio išvengė tik atrankos plaukimo nugalėtojas.

Mindaugas Maldonis

Vienviečių baidarių 1000 m distancijoje užtikrintai atrankos plaukimą laimėjo ir į finalą pateko Andrejus Olijnikas.

Iš sau įprastos dvivietės baidarės į vienvietę persėdęs A. Olijnikas nuotolį įveikė per 3 min. 38,905 sek. ir artimiausius varžovus aplenkė daugiau negu 5 sek.

Andrejus Olijnikas

Po atkaklios kovos tiesioginį bilietą į finalą iškovojo Vadimas Korobovas. Vienviečių kanojų 1000 m distanciją V. Korobovas įveikė per 4 min. 0,195 sek. Antrą vietą užėmęs iranietis Mohammadas Nabi Rezaei nuo nugalėtojo atsiliko vos 0,695 sek. Ilgą laiką distancijoje pirmavęs rusas Ilja Shtokalovas nuo V. Korobovo atsiliko 2,705 sek.

Moterų varžybose lietuvėms nepavyko patekti į finalą.

Baidarininkė Ieva Vaitiekūnaitė 200 m distancijos atrankos plaukime finišavo 6-a ir pateko į pusfinalį, tačiau pusfinalio plaukime liko 8-a. Kanojininkė Gabrielė Čerepokaitė 200 m nuotolio atrankos plaukime užėmė 7 vietą, o pusfinalyje liko 5-a ir baigė pasirodymus olimpinėje atrankoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)