- Kokia stovyklos programa? Kokie sezono planai?

- Jaunimas intensyviai treniruosis. Grįš spalio pabaigoje, o lapkritį vėl keliaus į tokią pačią stovyklą, kurioje jau tikriausiai ne tik treniruosis, bet ir dalyvaus varžybose. Vėl namo slidininkai parkeliaus tik prieš Kalėdas.

Šios stovyklos – didžiulis iššūkis mūsų sportininkams, kurie yra moksleiviai. Tėvai kartu su federacija tarėsi su mokyklų vadovais, kaip slidininkai galėtų atsiskaityti nuotoliniu būdu. Krūvis bus milžiniškas tiek sporte, tiek moksle. Bet tuo pačiu tai yra didžiulės galimybės.

Iš šių dviejų vaikinų turėsime atrinkti vieną, kuris dalyvaus sausį Austrijos mieste Insbruke vyksiančiose pirmose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse. Be to, komandą ketiname išsiųsti į pasaulio jaunimo čempionatą, kuris vasario pabaigoje startuos Italijoje. FIS stovyklose dalyvavę sportininkai turėtų būti puikiai pasiruošę ir pasiekti gerų rezultatų.

Jau viskas suderinta dėl Lietuvos čempionato, kuris tradiciškai vyks Alpėse. Šįkart – sausio 14-21 dienomis Italijoje, labai įdomioje vietoje – Madona di Kampiljo, kuris yra antras pagal garsumą ir brangumą tarp visų Italijos kalnų kurortų.

Bet tai neturėtų atbaidyti sportininkų ir juos lydinčių žmonių, nes varžybos bus rengiamos 13 km nuo Madona di Kampiljo, Pinzolo miestelyje.

Dar vienos tradicinės varžybos – Baltijos taurė. Jos vėl vyks Suomijos kurorte Suomutunturi. Tik kitąmet – kiek anksčiau, kovo viduryje. Šįkart varžybas rengs estai. Bet, kaip visada, prisidės viso šalys. Jau dabar mūsų prašė, kad atsiųstume mažiausiai keturis žmones varžybų aptarnavimui.

- Kiek planuojate surengti varžybų Lietuvoje?

- Viskas priklausys nuo oro sąlygų. Jei bus sniego, tradiciškai vyks „Head“, „Fischer“ ir „Leki“ taurės varžybos, draugijos „Žalgiris“ žiemos žaidynės. Jei žiema bus ilga, organizuosime ir daugiau renginių.

Kol kas neaišku, kur rengsime varžybas. Bandome tartis su Druskininkų sniego arenos šeimininkais, kad bent vienas varžybas leistų surengti pas juos.

Žinoma, ši arena yra dengta, todėl ten galima rengti varžybas bet kokiu metų laiku. Tačiau tai – komercinis objektas, labiau pritaikytas ne sportui. Puikiai tai suprantame, bet bendradarbiausime, ieškosime visiems labiausiai tinkamų variantų.

- Ar Lietuvoje daugėja kalnų slidininkų?

- Akivaizdžiai. O atsiradus Druskininkų arenai, jų atsiras dar daugiau. Su Nacionaline slidinėjimo asociacija esame įkūrę viešą įstaigą „Slidinėjimo mokykla“ ir rengsime įvairias programas, rinksime vaikų grupes, kurios galėtų treniruotis Druskininkuose.

Aišku, daug lems ir finansai, susitarimai su trasų šeimininkais. Dar labiau kalnų slidinėjimo populiarumą paskatintų mūsų jaunų sportininkų geri rezultatai tarptautinėse varžybose.

- Praėjusį sezoną per lietuviams itin sėkmingai pasibaigusias Baltijos taurės varžybas mūsų šalies žiniasklaida bene pirmą kartą skyrė tiek daug dėmesio kalnų slidininkams. Ar pajutote tai?

- Tikrai pajutome. Gaila, kol krizė nesitraukia, nepavyksta rasti daugiau rėmėjų. O visuomenės dėmesys tikrai buvo ir, tikėkimės, jis dar labiau augs per šį sezoną. Ypač kai įsibėgės slidinėjimo mokyklos veikla, atsiras grupių formavimo sistema.

Galbūt bendradarbiausime su švietimo institucijomis. Juk slidinėjimas yra mokyklų kūno kultūros programos dalis. Galima būtų nuvežti vaikus į Druskininkų areną bent supažindinti su kalnų slidinėjimu, jo pagrindais. Vėliau kurie nors iš tų vaikų gal pasirinktų mūsų sporto šaką.

Sezoną LKSF pasitinka su iš esmės atnaujintu interneto tinklapiu. Kodėl nutarėte keisti savo namų internete veidą?

- Tai irgi žingsnis kalnų slidinėjimo populiarinimo link. Senas tinklapis suteikdavo minimalią informaciją mūsų bendruomenei. O naujame bus galima ne tik sužinoti visas naujienas, varžybų tvarkaraštį, rezultatus, peržiūrėti varžybų nuotraukas ir vaizdo įrašus apie kalnų slidinėjimą, bet ir leis žmonėms patiems įkelti skelbimus apie parduodamą inventorių.

Tai ypač aktualu tėvams, kurių maži vaikai slidinėja ir greitai „išauga“ inventorių. Stengsimės pateikti kuo daugiau informacijos apie kalnų slidinėjimo aktualijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją