Vizito metu M.Platini susitiks su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovais bei šeštadienį apžiūrės Kaune naujai įrengtą dirbtinės dangos aikštę. Ši aikštė buvo įrengta už pinigus, kuriuos LFF gavo iš specialaus GOAL projekto. Po aikštės apžiūros M.Platini bendraus su Kauno visuomene ir miesto vadovais.

GOAL projektas yra įsteigtas FIFA prezidento Josepho S.Blatterio specialiai futbolui remti. Valstybė tik kartą gali pasinaudoti GOAL projekto pinigais. Paprastai GOAL projektas remia nacionalinių šalių federacijų valdymo reformas, specialistų rengimą, jaunimo ir vaikų futbolą, infrastruktūrinius projektus bei kitus nacionalinių federacijų manymu svarbius klausimus.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius teigė, kad M.Platini atvyksta vietoje dėl per daug užimtos darbotvarkės negalėjusio atvykti J.S. Blatterio.

"Tokio rango svečio vizitas - ne tik pagarbos bei draugiškumo gestas Lietuvos futbolui, bet ir LFF, kaip partnerio įvertinimas",- sakė L.Varanavičius.

47-erių metų M.Platini 1977-1986 metais atstovavo Prancūzijos futbolo rinktinei, kuri 1982 ir 1986 metų pasaulio čempionatuose iškovojo trečiąją vietą, o 1984 metais tapo Europos čempione.

M.Platini 1982-1987 metais atstovavo garsiajam Turino "Juventus" (Italija) klubui, su kuriuo 1984 metais iškovojo UEFA taurių laimėtojų bei Europos supertaures, o 1985 metais tapo Europos čempionų taurės nugalėtoju.

Legendinis prancūzas laikomas vienu geriausiu visų laikų ne tik Europos, bet ir pasaulio futbolininku. M.Platinis tris kartus (1983, 1984 ir 1985 metais) buvo išrinktas geriausiu Europos futbolininku.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją