Ltok.lt rubrikoje #PažinkLTeam geriausi Lietuvos atletai pristatomi ne tik per sportinę prizmę – olimpiečiai pasakoja apie savo gyvenimo užkulisius, patirtis ir įpročius.

Sportininkas: Edis Matusevičius.

Amžius: 24 metai (1996-06-30).

Gimtasis miestas: Vilnius.

Sporto šaka: lengvoji atletika, ieties metimas.

Olimpiniai pasiekimai: nėra dalyvavęs.

Įdomus karjeros faktas: nuo antros iki aštuntos klasės Edis žaidė beisbolą, bet vėliau pasirinko ne komandinę, o individualią sporto šaką. Jo brolis Edvardas Matusevičius yra profesionalus beisbolo žaidėjas.

– Įsimintiniausias karjeros pasiekimas?

– Įsimintiniausias pasiekimas buvo 89,17 m rezultatas Palangoje. Kai išmečiau ietį, iškart pajutau, kad ji skries toli. Tas jausmas yra pats įsimintiniausias ir jį sunku su kažkuo palyginti.

– Kur saugote savo apdovanojimus?

– Net nežinau, kur yra visi apdovanojimai. Laikau juos kažkur dėžėje spintoje. Tiesiog dar jaučiu, kad nesu iškovojęs svarbiausių apdovanojimų.

– Kuriam žmogui pirmiausia skambintumėte laimėjęs medalį?

– Tai būtų mano antroji pusė Urtė, nes su ja labiausiai norėčiau pasidalinti tuo džiaugsmu.

– Kas jums padeda susikaupti prieš varžybas?

– Muzika. Prieš varžybas ji padeda išsivalyti galvą ir lengviau susikaupti.

– Kokia jūsų mėgstamiausia sporto šaka po pagrindinės?

– Krepšinis. Jau nuo mažens man jis patiko, labai mėgau mėtyti tritaškius ir norėdavau įdėti į krepšį. Žinoma, dabar jau įdedu ir tai būna labai smagu. Kartais vietoje apšilimo pažaidžiame krepšinį. Visada žiūriu visas Lietuvos rinktinės rungtynes bei nepraleidžiu „Žalgirio“ susitikimų.

– Kokiu hobiu užsiimate nuo sporto laisvu laiku?

– Mėgstu ilgą laiką leisti prie kompiuterio, žiūrėti filmus, serialus, tai pat žaisti žaidimus, nes išvykstant į stovyklas ilgam laikui ir būnant toli nuo draugų, kompiuteris tampa geriausiu laisvalaikio praleidimo būdu.

– Ar namuose turite augintinių?

– Turiu katę, ji vardu Murkė. Tokį vardą daviau kai buvau mažas, nes vos pradedi ją glostyti, ji iškart pradeda murkti (šypsosi). Taip pat norėčiau turėti šunį.

– Jei galėtumėte išbandyti bet kokią pasaulyje profesiją, kokia ji būtų?

– Norėčiau išbandyti dvi profesijas. Astronauto, nes norėčiau pamatyti Žemę iš kosmoso, ir „Formulės-1“ lenktynininko, nes būtų įdomu pajausti tą didelį greitį, kuris net prispaudžia prie sėdynės ir suteikia daug adrenalino.

– Kokią savo gimtojo miesto vietą rekomenduotumėte aplankyti?

– Kadangi gimtasis miestas – Vilnius, tai rekomenduoju Senamiestį. Puiki vieta pasivaikščiojimams.

– Su kokia Lietuvos ar užsienio asmenybe norėtumėte susipažinti?

– Su aktoriumi ir komiku Kevinu Hartu, nes jis atrodo super linksmas žmogus. Mėgstu daug juoktis, todėl manau, kad su juo prisijuokčiau labai daug!