195 kilometrų ilgio etape svarbų vaidmenį suvaidino šoninis vėjas. Būtent jo padedamos kelios komandos pagrindinę grupę padalino į dvi. Neatidiems dviratininkams teko susitaikyti su prarasta galimybe kovoti dėl pergalės sprinte ir pamiršti apie didesnius pasiekimus bendroje įskaitoje.

Priekyje važiavusioje grupėje buvo ir pagrindiniai du pretendentai į pergalę šiame etape – Marcelis Kittelis ir Alexandras Kristoffas. Tiesa, pastarasis, likus 10 kilometrų iki finišo, patyrė mechaninių dviračio gedimų, kurie norvegą pašalino iš pagrindinių pretendentų gretų. M. Kittelis kontaktą su pirmaujančiais dviratininkais prarado likus vos dviem su puse kilometrų iki finišo, kai „Sky“ komanda žvyruoto sektoriaus metu padidino tempą.

Likus paskutiniam kilometrui paaiškėjo, jog dauguma sprinterių liko už nugaros ištvermingiausiems dviratininkams. Pirmas įtampos neatlaikė ir lemiamą spurtą atliko „Sky“ komandos dviratininkas Benas Swiftas. Tiesa, anglo manevras buvo atliktas kiek per anksti. Jam iš už nugaros į ataką metėsi FDJ atstovas A. Demarre‘as, kuris jėgas ir atstumą iki finišo apskaičiavo tiksliausiai ir pelnytai iškovojo pergalę.

Po lenktynių A. Demarre‘as dėkojo komandai, padėjusiai jam lemiamu metu atsidurti dviratininkų grupės smaigalyje.

„Ši mano plati šypsena demonstruoja viduje tvyrantį džiaugsmą. Esu be galo laimingas. Dėkoju komandai, kuri manimi rūpinosi viso etapo metu. Tie keli sektoriai su žvyruota danga lenktynes padarė itin sudėtingomis ir ne tokiomis paprastomis, kaip galima buvo pamanyti prieš startą. Ši pergalė suteiks man daugiau pasitikėjimo prieš kitas artėjančias lenktynes“, – gerų emocijų neslėpdamas kalbėjo I. Konovalovo komandos draugas A. Demarre‘as.

Verta paminėti, jog keletas dviratininkų pretendavusių į aukštas pozicijas generalinėje įskaitoje prarado nemažai laiko. Vėjui perskyrus pagrindinę grupę, atsilikusiųjų gretose pasiliko Jerome‘as Coppelis iš IAM komandos, Jesusas Herrada iš „Movistar“, Simonas Špilakas iš „Katusha“, Andrew Talansky iš „Canonndale“. Šiems dviratininkams teks asmenines ambicijas dėl pergalės bendroje įskaitoje pamiršti ir persiorientuoti į pavienių etapų „medžioklę“ ir pagalbą komandos draugams.

Kalbant apie pagalbą komandos draugams, Ignatas Konovalovas buvo vienas svarbiausių A. Demarre‘o pagalbininkų lydėjusių prancūzą iki pat paskutinio kilometro. FDJ komandos naujokas iš Lietuvos švenčia pergalę, tuo pat metu kitas lietuvis Evaldas Šiškevičius savo šanso lauks kituose etapuose. Pirmadienį jo atstovaujama komanda „Delko Marseille Provence KTM“ buvo delegavusi savo atstovą į bėglių grupę ir savo rėmėjų logotipus demonstravo tokiu būdu.

Antradienį dviratininkų laukia 214 kilometrų lygumų trasa su nedidele įkalne paskutiniuose kilometruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)