Karjeros piko metu 213 cm ūgio N. Valujevas svėrė 149 kg ir buvo laikomas vienu iš nuožmiausių boksininkų, lipusių į ringą.

2009 metais jį pranoko britų žvaigždė Davidas Haye'as. „Dovydas prieš Galijotą“ – taip vadinta tarpusavio epinė kova, kurioje rusas patyrė retą pralaimėjimą.

Keli mėnesiai po nesėkmės rusas netrukus kabino pirštines ant vinies galėdamas pasigirti puikia statistika: 50 pergalių ir 2 nesėkmės profesionalų ringe.

Dukart pasaulio sunkaus svorio čempionas (pagal WBC versiją) galėjo pasigirti puikia karjera, bet ne sveikata: 2010 metais jo gydytojas atskleidė rimtas aukštaūgio sveikatos bėdas: N. Valujevui buvo atliktos dvi operacijos, susijusios su „kaulų ir sąnarių problemomis“.

Tai esminė priežastis, kodėl buvęs boksininkas nebegalėjo grįžti į profesionalų ringą ir tęsti karjeros.

N. Valujevas pasuko politikos kryptimi: 2011 metais kartu su partija „Vieningoji Rusija“ buvo išrinktas į Valstybės Dūmą.

Vladimiro Putino pranešimas šalies parlamento žemiesiems rūmams. Nikolajus Valujevas

„Mano nuomone, visi gavo šaukimus, aš taip pat“, – rusų leidiniui „Izvestija“ teigė 49-erių parlamentaras.

„Ar aš eisiu? Žinoma, eisiu į tarnybą“, – tvirtino N. Valujevas, prisipažinęs ketinantis keliauti į armijos karinės registracijos centrą.

„Dalinė mobilizacija yra svarbus sprendimas šaliai. Faktas tas, kad karinė operacija vykdoma ilgame šalies sienos ruože, o resursų, karių su kontraktais (...) nepakanka“, – kalbėjo N. Valujevas.

Primename, kad Rusijos vadovas Vladimiras Putinas dalinę mobilizaciją šalyje paskelbė prieš savaitę. Pasak jo, šaukimas pirmiausia taikomas atsargos kariams, ypač turintiems patirties. Karinę agresiją Ukrainoje vykdanti Rusija tikisi mobilizuoti mažiausiai 300 tūkstančių karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)