Į finalą pateko kvalifikacinį normatyvą (228 cm) įveikę arba 12 geriausią rezultatą pademonstravusių dalyvių. Bendroje įskaitoje J. Baikštys liko 14-as.

„Manau, pirmą kartą sirgau, kad varžovas neperšoktų. Niekada gyvenime to nebuvo. Prancūzas paskutinį bandymą šoko, galvoju: „Neperšok, neperšok“, bet peršoko. Atvažiuodamas vis dėlto tikėjausi, kad pateksiu į finalą. Taip išėjo“, – po atrankos varžybų kalbėjo J. Baikštys.

Lietuvis įveikė 212 ir 217 cm aukštį, tačiau visi trys 221 cm aukščio bandymai buvo nesėkmingi. Sėkmingas mėginimas lietuviui būtų plačiai atvėręs duris į finalą.

„Pirmą šuolį labai greitai užbėgau ir neatlaikė koja, nulėkė kelis, čiurna, klubas, viskas. Antrą ir trečią šuolį mėginau atsipalaiduoti ir savo bėgimą pasidaryti. Su dubeniu kliudžiau. Nesuprantu, kodėl neperšokau, juk treniruotėse tiek šokinėju, – mintimis dalinosi Europos čempionato debiutantas. – Jaudulys? Esu jautęs didesnį jaudulį. Prie tiek žmonių galima sakyti net nebuvo jaudulio. Lietuvos čempionate tikrai buvo didesnis jaudulys. Kai jaudiniesi ir tas adrenalinas suveikia. Kažkas šįkart techniškai neišėjo.“

Tame pačiame stadione, kuriame šįvakar varžėsi J. Baikštys, tik prieš 50 metų, 1972 metų Miuncheno olimpinėse žaidynėse, šuolių į aukštį sektoriuje kovojo legendinis Lietuvos lengvaatletis Kęstutis Šapka. Tuomet jis užėmė 12-ą vietą.

„Jau galvoju apie pasiruošimą, ką ne taip darėme. Reikia daug ką taisyti, išvengti. Gera patirtis buvo prie pilno stadiono, triukšmas, ausyse spengia. Patirtis, manau, tikrai gera“, – neabejojo J. Baikštys.

Europos lengvosios atletikos čempionatas. Šuolių į aukštį atranka. Juozas Baikštys / FOTO: Alfredas Pliadis/LLAF

Pirmosios dvi dienos Lietuvos lengvosios atletikos rinktinei Bavarijos sostinėje vykstančiose Senojo žemyno pirmenybėse nebuvo sėkmingos. Atrankos arba pusfinalio barjerų neįveikė penki mūsų šalies sportininkai, o iš dar keturi maratono ir sportinio ėjimo atstovai galvojo ne apie asmeninius rezultatus, o kaip įveikti karščio ir kitus iššūkius bei pasiekti finišą.

Aukščiausia per dvi dienas lietuvių užimta vieta yra 13-a. Ir ta pati pasiekta kelias savaites visokio plauko nesėkmių persekiotos 400 m bėgimo atstovės Modestos Morauskaitės. Rinktinės gerbėjai, o ir visa Lietuva su nekantrumu laukia trečiosios dienos (trečiadienio) startų, kuomet į disko metimo sektorių žengs pasaulio čempionato prizininkai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius. Dėl bilieto į finalą varžysis ir dvi trišuolininkės – Dovilė Kilty ir Aina Grikšaitė.

Keturi lietuvių trečiadienį kovos dėl vietos finale:

13.20 val. Mykolas Alekna (A grupė) ir 14.35 val. Andrius Gudžius (B grupė) rungtyniaus disko metimo sektoriuje. Kvalifikacinis normatyvas – 66,00 m.

13.35 val. prasidės trišuolininkių (Dovilė Kilty A grupėje, Aina Grikšaitė B grupėje) atrankos varžybos. Kvalifikacinis normatyvas – 14,40 m.

Praėjusiame Europos čempionate į geriausiųjų šešetukus prasibrovė net septyni lietuviai: auksu pasidabino A.Gudžius, bronza – L.Jasiūnaitė, ketvirtas vietas užėmė ėjikė Brigita Virbalytė ir šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, ėjikė Živilė Vaiciukevičiūtė finišavo penkta, o bėgikai Agnė Šerkšnienė ir Simas Bertašius šeštas pozicijas užėmė atitinkamai 400 m bei 1500 m rungtyse.

Lietuvos rinktinė ir rezultatai Miunchene:

AtletasRungtisRezultatasVieta
Andrius Gudžiusdisko metimas
Mykolas Aleknadisko metimas
Liveta Jasiūnaitėieties metimas
Modesta Morauskaitė400 m51,70 sek.13
Loreta Kančytėmaratonas2:41:1538
Arturas Mastianica20 km sp. ėjimas
Arturas Mastianica35 km sp. ėjimas2:46:0917
Marius Žiūkas20 km sp. ėjimas
Juozas Baikštysšuoliai į aukštį217 cm14
Jogailė Petrokaitėšuoliai į tolį6,37 m14
Aina Grikšaitėtrišuolis
Dovilė Kiltytrišuolis
Ieva Zarankaitėdisko metimas56,85 m14
Urtė Baikštytėšuoliai į aukštį
Gediminas Truskauskas200 m
Greta Karinauskaitė3000 m kl. bėg.
Gabija Galvydytė800 m
Simas Bertašius1500 m3:40,1915
Ignas Brasevičiusmaratonas2:25:2557
Remigijus Kančysmaratonasnebaigė-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją