Jose puikiai pasirodė 26-erių metų Lietuvos atstovė Airinė Palšytė. Lietuvė atrankos varžybose buvo itin užtikrinta, nesuklydo nė karto ir kartu su dar penkiomis atletėmis pasidalino 1 vietą.

Nors normatyvas, garantavęs vietą finale buvo 192 cm, jo įvykdyti neprireikė, nes ir mažesnį, 190 cm, aukštį pasiekė tik 11 šuolininkių.

Kartu su Airine toje pačioje grupėje varžėsi ir pasaulio čempionė Marija Lasickienė iš Rusijos, kuri Berlyne dalyvauja kaip neutrali atletė.

Mūsiškė praleido 176 cm aukštį, o 181 cm, 186 cm ir 190 cm įveikė pirmais bandymais – beje, ir su nemaža atsarga. A. Palšytė niekuo nenusileido M. Lasickienei, kurios rezultatai – identiški.

Į finalą, kuris numatytas penktadienį 20 val. 20 min., pateko 11 sportininkių, peršokusių kartelę, iškeltą į 190 cm, ir dar trys, įveikusios 186 cm ir pasidalinusios 12-tą vietą.

Netikėtą nesėkmę patyrė italė Elena Vallortigara, kuriai dar prieš kelias savaites pakluso ir 2,02 cm aukštis. Berlyne ji tik antru mėginimu peršoko 186 cm kartelę, o 190 cm taip ir neįveikė bei liko vos 15-ta.

Iš viso atrankoje lenktyniavo 25 šuolininkės.

„Kiekvienos varžybos turi savo planą. Aišku, orientuojamės į finalą. Svarbi ir kvalifikacija, o ją sėkmingai įveikus, finale – jau „all in“, – prieš savo startą Europos pirmenybėse DELFI sakė A. Palšytė.

Atrankos varžybų lyderės

Iš viso Senojo žemyno pirmenybėse Vokietijos sostinėje Berlyne rugpjūčio 6–13 dienomis kovoja 27-i mūsų šalies lengvaatlečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)