Penktadienį paskutiniame keturių ekipų B grupės turnyro susitikime lietuvės (10 reitingas) po 39 minučių kovos 0:2 (19:21, 17:21) nusileido antrą pergalę iškovojusioms vokietėms Teresai Mersmann bei Isabelei Schneider (7 reitingas) ir, pralaimėjusios visus tris mačus, liko ketvirtos grupėje.

B grupės turnyrą laimėjo ir tiesiai į ketvirtfinalį pateko šveicarės Isabelle Forrer ir Anouk Verge-Depre (2 reitingas), lemiamoje dvikovoje 2:0 (21:12, 21:15) nugalėjusios norveges Cindy Treland ir Odą Johannę Ulveseth (15 reitingas).

Su dar trimis poromis pasidalijusios tryliktąją poziciją Lietuvos paplūdimio tinklininkės tenkinosi 500 eurų čekiu ir gavo po 72 FIVB reitingo taškus.

„Masters“ serijos turnyre Šveicarijoje kovas pradėjo po 16 vyrų ir moterų komandų, o atkrintamosiose varžybose žais po dvylika duetų.

Tiek vyrų, tiek moterų varžybų prizų fondą sudaro po 25 tūkst. eurų, o nugalėtojų poros uždirbs po 320 FIVB reitingo taškų bei po 6 tūkst. eurų.

Lietuviai – Europos jaunių paplūdimio tinklinio čempionato aštuntfinalyje

Jaunieji Lietuvos paplūdimio tinklininkai Audrius Knašas ir Aurimas Mazūras galingai rungtyniauja Rygoje vykstančiame Europos jaunių (iki 18 metų) paplūdimio tinklinio čempionate. Lietuviai grupės varžybose iškovojo visas tris pergales ir pateko iškart į čempionato aštuntfinalį.

Šiandien A. Knašas su A. Mazūru 2:0 (21:19, 21:18) įveikė šeimininkus Rihardą Lazdinį bei Erviną Abomą ir užėmė H grupėje pirmą vietą, kuri garantavo jiems vietą aštuntfinalyje. Į pirmą atkrintamųjų varžybų ratą pateko antroje vietoje likę latviai R. Lazdinis su E. Abomu bei trečią vietą užėmę čekai Janas Kasanas bei Jakubas Dvorakas, o savo pasirodymą čempionate baigė paskutiniais likę olandai Meesas Blomas bei Rubenas Kerhofas.

Lietuviai tik prieš latvius iškovojo pergalę rezultatu 2:0, o rungtynės su čekais ir olandais buvo kur kas labiau dramatiškos – Čekijos atstovai įveikti 2:1 (21:15, 26:24, 15:6), o Olandijos pora – 2:1 (19:21, 21:15, 15:12).

A. Knašas ir A. Mazūras Europos jaunių čempionato aštunfinalio runtynes žais penktadienį, o jų varžovai paaiškės, kai pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą sužais antras ir trečias vietas pogrupiuose užėmusios komandos.

Savo pasirodymą čempionate tęsia ir Lietuvos jaunių merginų pora Agnieška Paškevič ir Jekaterina Kovalskaja. Pralaimėjusios pirmas dvejas rungtynes 1:2 (21:12, 16:21, 14:16) prieš graikes Marią Klepkou ir Paraskevi Kourtidou bei 0:2 (13:21, 18:21) prieš belges Sarah Vermote ir Anke Vandycke, vilnietės buvo per plauką nuo iškritimo iš varžybų. Tačiau šiandien lietuvės 2:1 (20:22, 21:19, 15:5) išplėšė pergalę prieš baltarusių Darijos Auramčyk ir Aliaksandros Karabinovič porą, užėmė G grupėje 3 vietą ir pateko į pirmą atkrintamųjų varžybų ratą.

Jame A. Paškevič ir J. Kovalskaja penktadienį 09.50 val. susitiks su ukrainietėmis Anastasia Volosian bei Lidia Oliinyk, kurios H grupėje užėmė antrą vietą.

Rygoje vykstančiame Europos jaunių paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų poras, suskirstytas į aštuonis pogrupius po 4 komandas. Į atkrintamąsias varžybas patenka po 3 geriausias kiekvienos grupės poras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)