LTOK skaičiuoja, kad Lietuvai Rio de Žaneire gali atstovauti daugiausiai 75 atletai. Jei lietuviams išties pavyktų surinkti tiek kelialapių, tai būtų visų laikų šalies rekordas. 2008 metais Pekine dalyvavo 71 Lietuvos sportininkas, o 2012-ųjų žaidynėse Londone jų buvo 62.

Ketvirtadienį LTOK vykdomojo komiteto patvirtintoje dalyvavimo Rio de Žaneiro olimpiadoje išlaidų sąmatoje numatyta į Braziliją deleguoti ir 35 trenerius, 15 medikų ir masažuotojų, 10 mokslininkų ir kito aptarnaujančio personalo. Misijos vadovybė ir atskirų sporto šakų rinktinių vadovai sudarys dar 15 žmonių pulką.

90 asmenų įvardinti kaip kiti delegacijos nariai. Daugiausiai tai – sporto federacijų vadovai, specialistai ir rėmėjai, o dar dešimt bilietų į Rio de Žaneirą rezervuota valstybės vadovams ir juos lydintiems asmenims.

LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras informavo, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė planuoja apsilankyti Rio de Žaneire pirmoje žaidynių dalyje, o premjeras Algirdas Butkevičius atvyks joms įpusėjus.

Gausios delegacijos ir tolimos kelionės kombinacija reiškia, kad 2016-ųjų olimpiada bus rekordiškai brangi lietuviams. Išlaidų sąmatoje numatyta 1,6 mln. eurų suma – kone trigubai daugiau nei kainavo dalyvavimas Londono žaidynėse.

Skrydžiai į Rio de Žaneirą iš viso atsieis 580 tūkst. eurų. Papildomus 220 tūkst. eurų kainuos krepšinio rinktinės kelionė ir treniruočių stovyklos Pietų Amerikoje, 160 tūkst. – individualių sporto šakų atstovų aklimatizacija kitame žemyne.

Misijos kišenpinigiams skirti 24 tūkst., federacijų vadovų ir specialistų dienpinigiams – 50 tūkst., bilietams į varžybas – 40 tūkst., bukletams ir suvenyrams – 15 tūkst. eurų. Dar 46 tūkstančiai palikti rezerve.

Sportininkų ekipuotė ir speciali sportinė apranga kainuos dar 290 tūkst. eurų, nors didžiąją dalį rūbų ir aksesuarų olimpinei rinktinei yra įsipareigoję skirti LTOK rėmėjai.

Ketvirtadienį patvirtintas ir olimpiečių sportinės bei išeiginės aprangos sąrašas.

Komplektą, kurį turėtų gauti kiekvienas olimpiados dalyvis iš Lietuvos, sudaro išeiginis ir sportinis kostiumai, apšilimo apranga, polo ir laisvalaikio marškinėliai, šortai, liemenė, striukė, kuprinės, lagaminai, paradinė ir sportinė avalynė, diržas.

Sportininkai gaus ir baseino šlepetes, rankos raiščius, po du rankšluosčius ir kepuraites, keturias poras kojinių ir apyrankę.

„Visas sąrašas buvo derinamas su LTOK sportininkų komisija. Ji prašė daugiau kojinių ir patikino, kad tokie dalykėliai kaip apyrankės yra reikalingi“, – aksesuarų pasirinkimą komentavo V. Paketūras.

Primename, kad Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rupjūčio 5-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)