„Neseniai grįžau į sportą po visų rūpesčių ir reikalų. Mane grąžino fanų motyvacija, kurie rašydavo man laiškus. Tai mane įkvėpė, pradėjau treniruotis. Paskutinį mėnesį dėl traumos nesitreniravau. Karjera parodė, kad kai man iškyla sunkumų, aš susikoncentruoju ir gerai pasirodau. Turiu mėnesį, per kurį atiduosiu visą save. Norėčiau gauti gerą kovotoją“, – prieš grįžimą į ringą kalba R. Morkevičius.

Kitas kovotojas, kuriam „KOK HERO“S 2014“ bus tarsi grįžimas į sportą – Ignas Barysas. Nuo kovo mėnesio beveik nesportavęs kovotojas sako, kad netgi galvojo apie karjeros pabaigą.

„Šis turnyras man – didžiulė motyvacija. Esu nusivylęs savimi. Buvau susimąstęs apie karjeros pabaigą. Noriu nugalėti bet ką, esu pilnas motyvacijos. Noriu sau ir visiems kitiems įrodyti, kas aš esu iš tikrųjų. Ir tą įrodysiu. Esu nusiteikęs kovoti. Sudraskysiu bet ką, kas man pasimaišys po ranka. Daug nenoriu kalbėti. Jau dabar gerai jaučiuosi ir laukiu kovos“, – užtikrintai kalba kovotojas.

Be R. Morkevičiaus ir I. Baryso, ringe bus galima išvysti ir krūvą kitų, puikiai žinomų sportininkų – pasaulio kikbokso čempioną Sergejų Maslobojevą-Kuvaldą, Martyną Danių, Tomą Pakutinską, Tadą Jonkų, Herkų Lukošiūną, Kęstutį Smirnovą, Karolį Buslį, Karolį Liukaitį, Deividą Danylą.

Iš viso numatyta 12 kovų. Tikimasi, kad atvyks kovotojai iš Moldovos, Olandijos, Vokietijos, Lenkijos, Japonijos, Prancūzijos ir Italijos. Galutinis kovų sąrašas turėtų paaiškėti netrukus.

– Minėjai, kad buvo dingusi motyvacija sportuoti. Kas nutiko?, – sportas.info paklausė I. Baryso.

– Asmeninės problemos – nenorėjau nieko nedaryti, nenorėjau sportuoti. Tiesiog buvo lūžis gyvenime, tačiau aš sugebėjau atsistoti. Man motyvacijos suteikė žmonės, su kuriais sportuoju, kuriuos treniruoju, visa mano šeima, draugai labai padėjo. Supratau, kad esu dar jaunas ir turiu bei galiu garsinti Lietuvą. Žinau, kad sugebėsiu ir galiu būti geriausias. Darysiu tai, ką moku geriausiai.

– Kiek laiko praleidai be sporto?

– Visą vasarą. Po kovo mėnesio dvikovos aš nesportavau visiškai. Nieko nenorėjau, buvau nusivylęs savimi, pritrūkau motyvacijos ir nežinojau ko aš noriu gyvenime. Tai buvo laikina. Žinojau, kad aš sugrįšiu ir padarysiu ką moku geriausiai.

– Varžybinės patirties nepritrūks?

– Ne. Mes varžybines situacijas dažnai patys pasidarome treniruotėse su partneriais. Mano treniruotės tai kaip varžybos kiekvieną dieną.

– Pats sportuoji ir kitus treniruoji?

– Pats treniruojuosi du kartus per dieną ir dar tris dienas per savaitę vakarais treniruoju vaikus.

– Atrodai bene labiausiai pasitikintis savimi sportininkas.

– Jeigu nors vienu procentu suabejosi savimi – tu jau pralaimėjęs. Aš niekada neabejoju savimi ir einu tik kovoti, tik laimėti. Nė žingsnio atgal. Negali būti jokių abejonių.

– O išėjus į ringą baimės neatsiranda?

– Kuo arčiau ringo, tuo mažiau baimės. Kai tu ringe, visa baimė dingsta. Matai žmogų ir nori jį suplėšyti į gabalus.

– Taigi tavo būsimam varžovui nepasisekė?

– Visi turės bėdų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!