– Ingrida, esi jauna sportininkė. Ar tikėjaisi, kad pateksi į olimpines žaidynes jau šiemet?

– Kiekvieno sportininko svajonė – dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Slapta tikėjau, kad kada nors pateksiu į Lietuvos rinktinę, tačiau nesitikėjau, kad tai bus jau šios olimpinės žaidynės. Tai pirmoji olimpiada per mano sportinę karjerą, todėl Sočio olimpinės žaidynės man ypatingos. Kai pradėjau sportuoti, ji buvo mano pagrindinis tikslas. Labai džiaugiuosi, kad svajonė išsipildė. Manau, kad olimpinis startas bus svarbiausias visoje mano karjeroje.

– Lietuvos tautinis olimpinis komitetas tau kelia tikslus patekti tarp 40-50 tavo rungties sportininkų. Kaip manai, kokios tavo galimybės?

– Stebuklų nesitikiu, puikiai žinau savo galimybes ir varžoves. Norėtųsi pagerinti asmeninį rezultatą, taip pat nenuvilti LTOK ir įvykdyti man keliamą užduotį. Kiekvienas sportininkas žaidynėse nori kuo geriau pasirodyti – įdedam daug pastangų, treniruojamės, kad pasiektume kuo geresnių rezultatų.
Ingrida Ardišauskaitė

– Kaip vyko pasirengimas olimpiadai?

– Pasirengimas vyko sklandžiai, nepatyriau didelių traumų, nesusirgau. Paskutinis pasirengimo etapas vyko aukštikalnėse, Italijoje, dviejų kilometrų aukštyje. Prieš olimpines žaidynes dalyvavau dvejuose pasaulio jaunimo čempionato etapuose – tai buvo lyg apšilimas prieš pagrindinį startą olimpiadoje.

– Olimpinėms žaidynėms ruošeisi ne Lietuvoje. Ar pavyko suderinti mokslų sesiją su sportu?

– Turiu prisipažinti, kad to padaryti nepavyko... Mokytis savarankiškai yra labai sunku, trūksta laiko ir jėgų. Šiuo metu sesija yra atidėta, todėl bandysiu pasivyti studijų draugus pasibaigus sezonui.

– Pasirinkai studijas Lietuvos sporto universitete, tačiau anksčiau mokeisi Vilniuje. Kodėl?

– Anksčiau studijavau Lietuvos edukologijos universitete, į Kauną atvykau tik šiais metais. Tai įvyko dėl asmeninių priežasčių. Kita vertus, LSU sudarys palankesnes sąlygas sportuoti. Manau, kad Lietuvos sporto universiteto vardas pasako, jog sportininkams tai – palanki vieta mokytis ir siekti laimėjimų sporte.

– Patekdama į Sočio olimpines žaidynes įgyvendinai vieną iš savo tikslų. Ko dar sieki?

– Baigusi bakalauro studijas Lietuvos sporto universitete, norėčiau tęsti mokslus magistrantūroje ir įgyti kineziterapeuto specialybę. Mane ši sritis labai domina, tačiau kaip bus, pamatysime ateityje.
Ingrida Ardišauskaitė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)