- Kada ir kur pradėjai ledo ritulininko karjerą?

- Ledo ritulį pradėjau žaisti nuo 9-erių metų. Lyginant su kitais sportininkais, tai gana vėlai, todėl teko daug ir sunkiai dirbti, kad pasivyčiau bendraamžius. Treniruodavausi 2-3 kartus per dieną, kol vieną kartą į treniruotę mane pakvietė treneris Aleksandras Cicurskinas. Toliau visą laiką žaidžiau savo gimtojo miesto Liepojos „Metalurgs“ klube. Kiekvienais metais su komanda dalyvaudavome Latvijos čempionate ir jaunimo pirmenybėse Baltarusijoje, o nuo pernai metų žaidėme ir MHL B grupėje.

- Palygink žaidimą buvusiam Liepojos klube ir „Balticoje“.

- Sunku palyginti, nes Liepojoje žaidžiau visą gyvenimą, o „Balticoje“ sezonas dar tik prasidėjo. Tačiau pirmas įspūdis toks, kad abiems komandoms netrūksta nusiteikimo kovai ir atkaklumo. Tą puikiai įrodė draugiškas susitikimas su „Šachtior“ ekipa bei pirmos šio sezono rungtynės su „Platina-Kišiniov“ komanda, kai atsilikdami kelių įvarčių skirtumu sugebėjome laimėti.

- Kaip sutari su komandos draugais? Ar turi geriausią draugą?

- Su visais stengiuosi sutarti gerai. Atėjęs į klubą iš pradžių daugiau bendravau su latviais, tačiau po bendrų treniruočių komanda tapo vieninga. Daugiau nebesiskirstome į latvius, rusus ar lietuvius, bendraujame visi kartu ir palaikome vienas kitą.

- Kaip manai, kodėl tave paskyrė komandos kapitonu?

- Manau todėl, kad turiu nemažai patirties. Liepojoje keletą metų buvau komandos kapitonu. Taip pat nemažos įtakos turėjo tai, kad „Balticą“ treniruoja latviai (A. Ciprusas ir V. Kulibaba), kurie mane pažinojo anksčiau ir pasitikėjo paskirdami šias pareigas.

- Kaip sutari su kapitono aisistentais S. Boicovu ir R. Upenieku?

- R. Upeniekas man asistavo dar praėjusiais metais, daug padėdavo įvairiais klausimais ir puikiai organizuodavo bei nuteikdavo komandą prieš rungtynes. Jo darbas visada buvo „užvesti“ komandą. S. Boicovas tikras kovotojas. Aš greitai įsitikinau, kad jis gali „pastovėti“ už save ir komandos draugus. Jo pavardė tą patvirtina ir džiaugiuosi, kad jis yra mano asistentas.

- Kokiame mieste užaugai, ar turi brolių ar seserų?

- Užaugau ir visada žaidžiau Liepojoje. Turiu trejais metais vyresnį brolį, su kuriuo gerai sutariame. Jis deja, nelabai domisi ledo rituliu, tačiau jam svarbiausia, kad man sektųsi ir būčiau laimingas.

- Ką veiki laisvalaikiu be ledo ritulio?

- Gyvendamas Liepojoje laisvalaikį leisdavau su broliu ir mergina. Lietuvoje laiką leidžiu su komandos draugais, kartu organizuojame įvairius susibūrimus, žiūrime filmus, žaidžiame įvairius žaidimus ar tiesiog diskutuojame apie ledo ritulį.

- Koks įvykis ar akimirka labiausiai įsiminė tavo karjeroje?

- Labiausiai man įsiminė sunkus kelias į Latvijos rinktinę (U-18 ) ir aišku, pirma vieta Šiaurės vakarų divizione, MHL B pirmenybėse. Likus vos keturiems mėnesiams iki pasaulio čempionato, gavau sunkią traumą ir gydytojai nedavė jokių vilčių, kad dar žaisiu šį sezoną. Likus pusantro mėnesio iki čempionato, mane operavo. Kadangi narkozė buvo vietinė, aš buvau sąmoningas ir girdėjau, kaip operacijos metu gydytojai nusprendė, kad trauma nėra tokia rimta, kaip jie galvojo ir operuoti nereikia. Iš karto po to pradėjau treniruotis ir atsirado viltis patekti į čempionatą. Peržiūroje patikau treneriui ir patekau į rinktinę. Tada laimėjome čempionatą ir patekome į aukštesnį divizioną.

- Ko tikiesi iš „Balticos“ aistruolių, galbūt jie tavęs atvyksta palaikyti ir iš Latvijos?

- Aišku, visada norisi arenoje matyti jų kuo daugiau, nes sirgaliai savo riksmais ir šūkiais padeda mums kovoti ir siekti pergalės. Mes savo ruožtu stengsimės juos pradžiuginti pergalėmis ir gražiu žaidimu. Komandoje nemažai latvių, tad į rungtynes Elektrėnuose atvažiuoja ir mūsų draugai bei artimieji iš gimtos Latvijos.

- Kaip manai, ar „Baltica“ pateks į atkrintamas rungtynes, ar dar anksti prognozuoti?

- Aišku, aš labai tikiuosi ir tikiu, kad pateksime į atkrintamas varžybas ir darysime viską, kas nuo mūsų priklauso. Manau, kad šiemet komanda tikrai stipri tad ir šansai patekti į tolimesnį etapą yra realūs.

- Ką norėtum patobulinti savo žaidime šį sezoną?

- Norėtųsi tobulėti visapusiškai, nes esu dar gana jaunas ir turiu tam visas galimybes. Norėčiau turėti daugiau kantrybės ir disciplinos, nes sunku susivaldyti, kai rungtynėse varžovai muštynėms provokuoja komandos draugus ar mane. Stengiuosi tvardytis ir galvoti, kad geriausias būdas įrodyti varžovui savo pranašumą yra laimėti rungtynes, o ne muštis.

- Ar galėtum palyginti Latvijos ir Lietuvos ledo ritulį?

- Būtų gana sunku, Lietuvoje sezonas dar tik prasidėjo. Tačiau manau, kad Latvijoje vyrų ledo ritulys yra aukštesnio lygio nei Lietuvoje. Latvijoje taip pat yra daugiau galimybių tobulėti ir kopti aukščiau. Latvijoje vyksta šalies čempionatas, Rygos „Dinamo“ komanda rungtyniauja Kontinentinėje lygoje (KHL), o HC „Ryga“ ekipa žaidžia jaunimo lygoje MHL. Tačiau manau, kad situacija Lietuvoje gerėja ir ledo ritulys greitai vystosi, o „Balticos“ komandoje auga nauja karta.